Новият „червен“ голмайстор влезе в обувките на Каранга, Соу и Кайседо

0
cska diukens nazon
Снимка: cska.bg
- -

Във футбола, а и в живота няма нищо случайно. В деня, в който от този свят си отиде Петър Жеков, най-голямата деветка в историята на ЦСКА, настоящият номер 9 на ЦСКА-София – Дюкенс Назон, се развихри с два гола и една асистенция срещу Ботев Пд за успеха с 3:1.

Роденият във Франция, но национал на Хаити, започна ударно пролетния полусезон. Той вкара третия гол във вратата на Берое, който реално уби цялата интрига в Стара Загора, а след това помете защитата на Ботев Пд на „Армията“. Така Назон вече има 9 гола за ЦСКА-София в Първа лига и ако продължава в този дух, има напълно реални шансове да се бори за голмайсторския приз в елита.

В интерес на истината Назон започна трудно в ЦСКА-София. Дойде натежал, извън форма и дори треньорът Саша Илич си позволи да го критикува публично, което по принцип не прави. Започна като титуляр само в 8 мача през есента, общо игра в 15, а завърши годината с 6 попадения, с едно по-малко от есенния голмайстор на „армейците“ Браян Морено. Попаденията му бяха срещу Берое, Ботев Пд, Пирин Бл, Хебър (2) и Арда.

Назон обаче реши, че не иска да продължава да е с плаващ статут, а да е водещ голмайстор и нападател. Той се появи в отлична форма за началото на зимната подготовка. Вече нямаше и помен от наднорменото тегло, като Назон се прибра от зимната си ваканция дори по-лек, отколкото трябва да бъде. Всичко това говореше за пределната му мотивация да се превърне в онзи голмайстор, който всички фенове на ЦСКА-София искат да виждат. И до момента определено му се получава. Всъщност привържениците на „Армията“ видяха на живо, че Назон влиза ударно в пролетния полусезон, когато още при официалното представяне срещу Пирин Бл той вкара изключително майсторски гол.

Ще заключим, че след продажбата на Жорди Кайседо, ЦСКА-София търсеше своя голям нападател. Такива, каквито преди това бяха Фернандо Каранга, Мауридес и Али Coy. И може би го намери…

„Мач Телеграф“