Лидерът във Втора лига не допусна изненада срещу дубъла на Лудогорец

0
Снимка: cska1948.bg
- -

Лидерът във Втора лига – ЦСКА 1948 II победи с 2:0 Лудогорец II в мач от 19-ия кръг във Втора лига. Головете вкараха Марио Топузов (15) и Преслав Антонов (23). Минута преди края на двубоя вратарят на домакините Генадий Ганев спаси дузпа, изпълнена от Йоан Йорданов.

В стартовия състав на домакините, които са лидери в класирането, са четирима от играчите, които тренират с първия отбор – вратарят Генадий Ганев, Ангел Лясков, Реян Даскалов и Мартин Топузов. Лазар Марин и Борислав Вакадинов пък са сред резервите. Треньорът на гостите Тодор Живондов залага само на играчи от втория отбор.

Срещата започна с по-активна игра на ЦСКА 1948 и още в началните минути Преслав Антонов и Айвън Ангелов тестваха вратаря Дамян Христов, който се справи с ударите. Стражът на Лудогорец обаче бе безпомощен в 15-ата минута, когато Мартин Топузов с хубав диагонален шут от границата на наказателното поле откри резултата – 1:0.

Доминацията на „червените“ продължи и логично се стигна до втори гол в 23-ата минута. След разбъркване в наказателното поле на разградчани топката стигна до Преслав Антонов, който с удар по земя остави шансове на Христов. Капитанът на ЦСКА 1948 Ангел Грънчов с глава пропусна да направи преднината класическа, след като засече с глава центриране отдясно, но топката премина над вратата.

Второто полувреме започна доста по-равностойно и в 53-ата минута Лудогорец нанасе първия си сериозен удар от началото на двубоя. Центриране от фланга намери Костадинов, чийто удар с глава бе спасен от Генадий Ганев. В 66-ата минута един от най-добрите на терена Марио Топузов отправи силен шут от дистанция, но Дамян Христов направи поредното си добро спасяване. Нова великолепна изява на стража на Лудогорец в 72-ата минута остави резултата непроменен. Христов спечели дуела с Марио Топузов, който бе оставен сам във вратарското поле.

Гостите от Разград пропуснаха да отбележат почетно попадение в 89-ата минута. Реферът Мустафа Шефкет отсъди дузпа в тяхна полза, но вратарят Генадий Ганев спаси удара на резервата Йоан Йорданов от бялата точка.