Има ли сили ЦСКА-София за 7 от 7 по софийски?

0
cska sofiq diukens nazon
- -

ЦСКА-София влезе в една изключително интересна серия от седем мача за първенство, в които отборът няма излизане от София. Започна се срещу Ботев Пловдив на „Армията“, а на митичния стадион отборът има още мачове срещу Локо Пд и Спартак Вн. „Червените“ играят също така и с Левски на Националния стадион, имат и символични гостувания в столицата на Септември, Славия и ЦСКА 1948.

В началото на шампионата „армейците“ също имаха дълга, но не чак толкова серия от шест поредни двубоя в София. В този период ЦСКА-София се представи повече от прилично с победи над Арда, Черно море, Берое, Септември и ЦСКА 1948, и едно единствено равенство срещу Локо София.

„Червените“ вече успяха да вземат първия двубой с „канарчетата“ и въпреки привидно убедителното и леко 3:1, победата не беше толкова безапелационна. След 2:0 и до края на полувремето ЦСКА-София допусна толкова голови положения, колкото нито един друг тим не бе успял да генерира за цяла среща. „Червените“ не би трябвало да имат проблеми в срещите на „Армията“ с разколебания тим на Локо Пд и със Спартак Варна. Септември би трябвало да е другият безпроблемен опонент, след като има осем успеха за първенството и Купата. Всички останали съперничества изглеждат доста коварни. ЦСКА 1948 играе по-силно срещу по-силните опоненти, а срещу тима на Гриша Ганчев имат сравнително малък успех – не загубиха две от шестте си срещи, но в същото време бяха близко до спечелване на други две, въпреки че допуснаха обрати в края. Левски, колкото и да е слаб, успява да се противопостави на „червените“, особено в последните два сезона, като е в серия от четири срещи без поражение във всички турнири и дори без допуснат гол. Гостуването на Славия също не се очертава да мине безпроблемно, предвид доброто умение на „белите“ при Заги да се затварят./ „Мач Телеграф“