Левски с 4 дузпи през сезона и четирима различни изпълнители

0
asen chandarov
- -

Халфът Асен Чандъров отбеляза дебютното си попадение с екипа на Левски. 24-годишният футболист реализира отсъдената дузпа в 14-ата минута срещу Пирин. По този начин той се превърна в четвъртия играч на сините, стрелял от бялата точка при 4-те наказателни удара, които са получили столичани от началото на сезона. Преди него точни бяха Филип Кръстев (срещу Спартак Варна 5:0), Марин Петков (срещу Хебър 4:0), а пропуск направи Ивелин Попов (срещу Славия 1:2).

Сините се намират в серия от пет поредни двубоя без победа при гостуване. През сезон 2020/2021 година тимът има осем мача, в които не познава вкуса на победата при визити. Тогава Левски записва пет загуби и три равенства. Сега негативната тенденция е от едно поражение и четири срещи, в които съперниците не излъчват краен победител.

При гостуванията през сезона сините са отбелязали девет попадения, но са допуснали във вратата си същия брой голове. В домакинствата Левски е вкарал 17 и е инкасирал 14. Столичани показват еднаква резултатност и в двете полувремена, като са реализирали по тринайсет, докато защитата на сините е най-пропусклива през втората част на мачовете.

Трима играчи са взели участие във всички мачове на Левски през сезона. Това са Хосе Кордоба, Роналдо и Уелтън. Централният защитник е с най-много минути на терена – 1799, докато съответно вторият споменат е с 1687, а третият с 1645. Последният бе и единственият заменен играч срещу Пирин в Благоевград. На неговото място в 80-ата минута влезе Илиян Стефанов./ „Тема спорт“