Да видиш ти! Петокласничка бележи за победа на Етър в Гърция!

0
etar i ksanti zheni
- -

Етърки спечелиха престижна победа с 1:0 при гостуването си в гръцкия Ксанти на местния тим, носещ името „Кралиците на Тракия“. Както вече писахме, „болярките“ са на едноседмичен лагер в Златоград, а днес уважиха поканата на гръцкия клуб за контролна среща.


Единственото попадение в мача бе в полза на „Етър“, като негов автор стана петокласничката Моника Бориславова. Великотърновки бяха без три от най-опитните си състезателки – Тодорка Тодорова, Мирела Моева и Габриела Боюклиева.

Местните медии обширно отразиха двубоя с репортаж и снимки. „Кралиците на Тракия“ имаха възможност да изиграят особено важен мач, като посрещнаха на стадион „Юнион“ в Ксанти женския отбор на „Етър“ (Велико Търново), който се състезава в Първа национална дивизия на България. Мачът премина в приятелска атмосфера, а на терена имаше фенове както от Ксанти, така и от България. Христос Ставру използва всичките си футболистки, които натрупаха богат опит срещу особено силен противник! За протокола крайният резултат беше 0:1 в полза на Етър. Съдия на срещата беше Панайотис Ктистис.

Трябва да се отбележи, че преди началото на мача ръководителите на двата клуба си размениха подаръци, като Апостолос Кутрулос подчерта колко важни са тези мачове не само за укрепване на отношенията с „Етър“, но и като цяло за разширяване на опита и приятелствата за момичетата на отбора на Ксанти“, пише sportsaddict.gr.

ЦСКА 1948 с нов удар! Връща БГ национал от Италия у нас!