Шанс за Лудогорец! Андерлехт е слаб домакин

0
ludogorets manuel kafumana
Снимка: ludogorets.com
- -

Остават броени часове до реванша между Андерлехт и Лудогорец и е време за сравнения и анализи. Ясно е, че атмосферата, която очаква българите на „Констант Ванден Сток“ ще бъде много гореща, още повече, че феновете на белгийския гранд заровиха временно томахавката с шефовете. Но и тези привърженици не успяват много да помогнат на Андерлехт през този сезон. Поне това казва статистиката.

От началото на кампанията „лилаво-белите“ имат 18 домакинства, от които са спечелили 7, 3 срещи са завършили наравно, а загубите са повече от успехите – 8. Това определено дава шанс на Лудогорец, като българският шампион го устройва дори и равенството след успеха с 1:0 в Разград.

Що се касае до евротурнирите, през този сезон Андерлехт загуби от Йънг Бойс с 0:1 в плейофите към групите на Лигата на конференциите, но продължи напред след изпълнение на дузпи, дошли след успеха с 1:0 в Швейцария. Иначе белгийският гранд победи естонския Пайде с 3:0 в квалификациите и много трудно Силкеборг с 1:0 в групите. Андерлехт излезе от групата след реми 2:2 с румънския ФКСБ, а иначе Уест Хем победи на „Констант Ванден Сток“ с 1:0, известен сега като „Лото Парк“ от името на един от спонсорите./ „Мач Телеграф“