Капитанът на Аякс с красив жест към деца в родната си Сърбия(ВИДЕО)

0
- -

Капитанът на Аякс Душан Тадич наскоро отбеляза своя стотен гол с фланелката на нидерландския гранд. По този повод много легенди на амстердамския клуб го поздравиха, а той и клубът решиха да отпразнуват това постижение с красив жест.


Всичко за Душан Тадич започва с първата му топка в Бачка Топола, в основното му училище Чаки Лайош. В крайна сметка това доведе до успешна и продуктивна кариера до момента със 100 гола и 107 асистенции за Аякс. За да почетат успеха от Аякс направиха специален билборд в училището на Тадич, който бе открит след попаденията му срещу Спарта Ротердам. От билборда изпадаха 100 топки, с които местните малчугани да играят.

„С това действие Тадич и Аякс показват, че всеки, който започва с топка, може да мечтае за такава кариера“, написаха от амстердамския гранд в сайта си. Душан Тадич започва да играе футбол в Бачка Топола, но заминава за Войводина много млад. През 2010 г. отива в Нидерландия, в Гронинген. След това пътят го отвежда в Твенте, после в английския Саутхемптън, а през 2018 г. преминава в Аякс.