Новият „червен“ директор: Бюджетът трябва да нараства, а не да намалява! Основополагащо за ЦСКА е да има модерен стадион

0
stoqn filipov
Кадър: ЦСКА ТВ
- -

Новият изпълнителен директор на ЦСКА-София – Стоян Орманджиев – заяви, че построяването на модерен стадион е основополагащо за клуба.

„Надявам се да не съм много емоционален. Моят баща щеше да се гордее с мен в тази ситуация. Надявам се да има много поводи за гордост с мен като ръководител.

Трябва да се запозная със случващото се в клуба, със структурата в клуба. Ще разчитам много на Филип Филипов. Ще разчитам да получа максимална информация на всяко едно ниво. Искам да бъда полезен с моята експертиза.

Искам да благодаря специално на Лъчезар Танев, който ми каза давай, следващата страница в моя живот.

Мисля, че мога да бъда полезен в клуба, стига разбира се да се изисква моето мнение. Тепърва ще имаме много работа. Хареса ми това, което Фичо каза, че и за двама директори има достатъчно много работа. Тепърва ще се запозная със структурата. Радвам се, че влизам в такъв момент, в който се случват толкова много хубави неща.
Като фонд ние тепърва ще получаваме легитимация. Ще обръщаме внимание към спорта, в частност футбола, но вниманието на фондацията ще бъде насочено към и други спортове.

Генералният спонсор си е генерален спонсор. Футболът в днешно време се превърна в отделен икономически отрасъл. Затова трябват не пари, а много, много пари. Не искам да навлизам в подробности за бюджети и детайли. За да може ЦСКА да преследва най-големите цели, да предизвиква интерес, на нас всички ни се иска ЦСКА да има модерна и европейска визия, а основополагащото ще бъде един модерен стадион. За всяко нещо има нужда от допълнителни пари, бюджетът трябва да нараства, а не да намалява.

Моите функции ще бъдат напълно равни с тези на г-н Филип Филипов.

Учредител и основател на фондацията е Данаил Илиев. Доста бързо си допаднахме. Една фондация се издържа от дарения. Футболът не е само пари, футболът е идеи, как се управляват финансите и да знаят как да стигнат до върха“, коментира Орманджиев.

„Клубът има накъде да се развива. Основополагащото трябва да бъде стадионът на ЦСКА. Музеят на ЦСКА трябва да бъде място, което да бъде забележителност. Знаем си проблемите и знаем какво трябва да подобри, знаем върху какво трябва да работим. Хората ходят по стадионите като туристическа забележителност“, допълни новият директор на ЦСКА-София.