Филипов: Не знам кой отбор е държавен и кой не е! На някои им се плащат и консумативите

0
filip filipov
Кадър: ЦСКА ТВ
- -

Единият от двамата изпълнителни директори на ЦСКА-София – Филип Филипов – обяви, че досега „червените“ са били единственият клуб, който си плаща наем за стадиона.

„Най-важната крачка за стадиона беше да се учреди дружесто с държавата. Основна заслуга за това има семейство Ганчеви, които положиха много усилия през последните години. Искам да благодаря и на министър Лечева, без чиято помощ това няма да се случи. Бюджетът за стадиона е осигурен. Той най-вероятно ще бъде надвишен от първоначалната рамка – 80-90 млн. Искам да кажа на „червената“ общност, че стадионът ще е от най-висок клас. Феновете трябва да са спокойни“, заяви Филипов.

„Ние приветстваме всяка една проверка, защото нищо не крием. Институциите трябва да са запознати със случващото се. Нямаме притеснения. Първата копка не зависи от нас. Зависими сме от институциите. Проектът трябва да бъде съгласуван с тях. Надяваме се в най-кратки срокове да започнем. Идеята за Панчарево е да преместим школата там, да направим общежитие и още един терен“, допълни директорът на „червените“.

„ЦСКА да е държавен отбор? Това са нелепи неща. ЦСКА е единственият отбор, който плаща наем за стадиона, на който играе. Този наем не е тайна – 100 хиляди лева на месец. А на някои им се плащат и консумативите. Не знам кой отбор е държавен и кой не е. Аз искам да коментирам ЦСКА, а не да се занимавам с други отбори“, отговори Филипов на въпрос дали ЦСКА-София не става държавен отбор заради съвместното дружество за стадион „Българска армия“.