Ловрен се оттегли от националния отбор на Хърватия

Lovren
- -

Деян Ловрен се оттегли от националния отбор на Хърватия.

Хърватският футболен съюз разпространи изявление и прощално писмо от защитника.

„Взех това решение след дълго обсъждане. Дойде денят, в който трябва да се сбогувам с националния отбор, въпреки че все още оставам страстен фен на националния отбор.

Най-красивата страница в тази история за мен е всичко, което постигнахме през последните пет години. Честно казано, все още ми се струва като една голяма мечта. Никога няма да забравя тези моменти и завинаги ще ги запазя в сърцето си.

Благодаря за съдействието на всички треньори, от Славен Билич до Златко Далич, научих много от всички. Благодаря на всички бивши и настоящи съотборници за това незабравимо приключение. Споделяхме възходи и падения, смях и сълзи. Вие ми станахте като братя. Тe бяха до мен, когато ми беше наистина трудно.

Както винаги, ще бъда до вас. Благодаря ви от дъното на сърцето ми“, написа защитникът на Лион, който преди това игра за Зенит.

Деян Ловрен е в националния отбор на Хърватия от 2009 г. Той изигра 78 мача като част от отбора, стана вицешампион на света през 2018 г. и бронзов медалист от Мондиал 2022 в Катар.

Виетнам иска да отмъкне национал на България