Иво Ивков разкри за колко милиона е имало оферти за двама футболисти и кой е стопирал трансферите

0
- -

Изпълнителният директор на Левски – Ивайло Ивков – даде пресконференция, на която разясни ситуацията около неосъществените изходящи трансфери на двама от футболистите.

„Ние успяхме да получим реални оферти от големи клубове – за двама наши футболисти. За единия още преди да заминем от София, за другия там на място. Проведохме разговори и онлайн срещи, както с Ню Йорк Сити, така и със Сочи на място, които бяха там на лагер, както и за Брьондби. Само за единия от състезателите.
За Анди Краев преди това водихме преговори с един водещ клуб.

Постигнахме реални оферти, които стоят в моя компютър са за над 6 милиона лева. Считах тези трансфери за абсолютно наложителни, но те не се случиха заради забрана от собственика на клуба Наско Сираков и висшето ръководство. Той няма нищо против да съобщя това, за да спрат всякакви спекулации“, разкри Ивков.

„Получих сутринта 2 часа преди да излезе официалното съобщение от Драган Шолак информацията, че няма да се случи сделката.

В навечерието на Коледа между 10 и 15 декември аз и Стоилов решихме, че ще се държим сякаш Юнайтед Груп никога не са се появявали и не съществуват. Имахме усещане, че стоим и чакаме да дойде големият спасител. Ние бяхме стигнали до крайното убеждение, че ако те влязат в клуба, грижата няма да е наша и ние ще сме изпълнили нашата мисия. Дали ние щяхме да продължим да работим, или не, щеше да зависи изцяло от новите собственици.

Тези трансфери бяха въпрос на подпис да се случат. Успях да убедя Мъри, че това е единственият шанс Левски да бъде горд и независим не само на терена, но и извън терена. С тази сума ние щяхме да покрием голяма част от главницата и да извадим сами клуба без бащици, без големи компании, без просия и въпреки резултатите напоследък. Това също не се случи. Още в началото ние следвахме плана, който обявихме при нашето идване на клуба. Това щеше да осигури бюджета за възнаграждения и за няколко нови попълнения. Финансовата стабилност и гордостта на Левски предполагат всякакви крайни действия. И това в крайна сметка не се случи. В Левски има структура и ние не взимаме стратегическите решения. Поне така е след мача с ПАОК“, допълни изпълнителният директор на Левски.