Иво Ивков разкри дълговете към НАП и обяви: Кукловодите за помията срещу мен са от близкия кръг на висшето ръководство на клуба!

0
ivo ivkov
Кадър: Левски ТВ
- -

Изпълнителният директор на Левски – Иво Ивков – разкри колко са задълженията към НАП. Освен това, той обяви, че знае кои са кукловодите, породили нападките към него – „от близкия кръг на висшето ръководство на клуба“.

„Задълженията към НАП са около 11,5 милиона лева. С работата, която беше свършена за 15 месеца и въпреки неблагоприятната серия, в която се намираме показахме, че и това е преодолимо, когато работим правилно и обединим левскарството.

Аз с НАП ми се наложи да водя преговори няколко пъти, но тъй като те не бяха с камери, но около това не трябва и да се шуми, защото интересът на Левски не налага това, ние получихме безусловен лиценз, а не условен за разлика от предишни години, когато в клуба имаше компании, които не бяха по пазарния начин.

След това минахме и мониторинга на УЕФА след участието ни в европейските клубни турнири. УЕФА след множество обяснения и разяснения ни се доверие на нашата позиция и не последваха действия по наказателна процедура.

Предстои нов лицензионен период. Отказът на Юнайтед идва в много тежък момент, защото те увериха пред НАП, че влизат в клуба и ще изплатят цялата главница и въпрос на преговори за отпадането или разсрочването на лихвите, които са текли през времето. Главницата е около 7 милиона лева, а останалото са лихви.

През същия този период на усилена работа само и единствено в полза на интереса на Левски, върху мен се изляха тонове помия. Те дойдоха от анонимни страници, от платени тролове и от издания без тежест, но все пак дойдоха. Това засегна моите най-близки хора и семейството ми. На мен ми даде увереност, че с Мъри сме на прав път и много дълбоко съм бръкнал в нещата.

Няма да отговарям на анонимниците, защото няма нито един факт, който е изнесен и говори за моя грешка. Сигурно и двамата с Мъри сме допуснали много грешки през тези месеци на работа. Към мен имаше само омраза и епитети. За мен няма неудобни въпроси.

Знам кои са кукловодите. Те за съжаление са от близкия кръг на висшето ръководство на клуба.

С вашите милиони лесно ще загасите моята светлина, но внимавайте вие самите да не останете в мрак след това“, заяви Ивков.