Иво Ивков каза ще подаде ли оставка и отсече: Тежко и унизително състояние за клуба! Решенията трябва да се взимат от всички, а не се случва

0
- -

Изпълнителният директор на Левски – Ивайло Ивков – коментира евентуалното емитиране на клубни акции и запорирането от НАП на 30% от приходите на клуба.

„Това е финансов инструмент дошъл от висшето ръководство на клуба. Имаше надзорен съвет, за който дори не бях информиран в кабинета до моя. Днес свиквам УС, за да гласуваме дали да го изпълним. Това не е лош ход, но не това е лекарството, което е необходимо на клуба. Ще се генерират някакви средства, каквито и да са, ще са добре дошли. Сметката ни е запорирана от вчера.

Не е изключено да напусна клуба, но аз съм отговорен човек. За разлика от оставки на старши треньор и на помощник треньор, аз съм единственият човек, който подписва с клуба. Ще дам възможност на ръководството. За какво да подавам оставки, тъй като аз трябва да подписвам важни документи за клуба – съгласен, несъгласен. Считам, че ако се задълбочат още повече различията ни, най-нормалното е собственикът да ме смени. Или той с новите му съветници. До мача с ПАОК нямаше никакво вмешателство в моята работа. Моето верую е, че решенията за Левски трябва да се взимат в кабинета на изпълнителния директор на Левски, независимо как се казва той. Няма да отстъпя от това, както Мъри няма да отстъпи от начина на игра, която иска. Доколкото разбрах, това е станало със съгласието на новия преговорен екип. Не знаех в какъв състав ще са. Трябва да се подаде искане и когато имаме разход за 100 лева, трябва да имаме в сметката 130, за да отидат 30 лева към сметката за НАП. Ние постигнахме невероятен финансов поток за Левски през последната година и половина. Имахме ясна структура и визия как да погасим задълженията си. Изплатихме обезщетения за милиони на Насирувци, на Хубчевци и екипа му. Отговарям за всяка една стотинка, но не знам на какво да отговарям точно. Това е много тежко и унизително състояние за клуба. Казах на НАП, че това няма как да стане с Левски. Казах, че монетата има две страни.

Тези пари от трансферите бяха нужни на Левски, за да запази своето достойнство. И докато някой не ме убеди с аргументи, това е. Мълчах, защото не искам разединение в Левски. Ние трябваше да сме като един юмрук. При нас всичко става по трудния начин.

Това, което знаете вие, знам и аз. Въпреки цялото ми уважение към преговорните им екипи, техните висши ръководства и най-вече г-н Шолак и компания подходиха лековато и с неуважение към нашия клуб. На 10 януари аз имах среща с висш представител на групата в НАП и там беше заявено, че до края на месеца влизат в клуба и ще налеят десетки милиони.

Не мога да говоря с имена. Хвърлих достатъчно светлина. Няма значение как се казва лицето. Висш представител на холдинга.

Не зная дали може отново да бъдем като юмрук. Зависи от нас, но не толкова от мен. Аз нямам проблеми с никого лично. Нито пък имам някакво его. Дойдох без да кандидатствам за поста. За мен решенията трябва да се взимат от всички – ясно. Това не се случва и аз не съм ок с това.

Тук са принципните и концептуални различия. Аз гледам като експерт, те гледат голямата картина.

Имаме забавени плащания, но не е това проблемът. Проблемът е дали Левски ще се управлява правилно.

Не знам защо само нашият проблем се коментира. Няма отбор, който да няма проблем с НАП.

Надявахме се, че сделката ще има, защото това беше най-доброто за Левски.

Аз виждам Левски на левскарската общност с букет от чисти компании на бизнесмени с техните чисти пари.

Юнайтед Груп беше най-доброто решение за момента.

Левски трябва да покрива всичките си текущи задължения и да генерира такива. Всичко сме изчистили, дори документално сме изрядни. Няма да имаме проблем с лиценза от БФС, както и ще получим документа от НАП. Твърде малка цел е за Левски всеки лицензионен период да говорим за лиценза.

След мача с ПАОК трябваше всички да застанем всички зад Стоилов. Ние трябваше да му купим футболисти тогава. Трябваше да инвестираме в играта футбол и съм сигурен, че отбор като Хамрун щеше да бъде отстранен. Ние щяхме да имаме много силен отбор, който да бъде в борбата за титлата“, заяви Ивков.