ЦСКА 1948 с много ценна победа срещу Арда в бурния вятър в Бистрица

0
cska1948 arda
Снимка: facebook.com/fcCSKA48
- -

ЦСКА 1948 постигна изключително ценна победа с 1:0 срещу Арда Кърджали в мач от 21-ия кръг на Първа лига. Двубоят се игра при много трудни условия в Бистрица, тъй като имаше много силен вятър през всички 90 минути. Единственото попадение в двубоя реализира Елитон в 70-ата минута.

Успехът е много ценен за „червените“, тъй като е над пряк конкурент в борбата за евротурнирите. Още повече, че ЦСКА 1948 загуби в последния кръг от Ботев във Враца.

В 16-ата минута Радослав Цонев стреля от пряк свободен удар, въпреки че изпълнението беше добро, топката мина покрай вратата на Даниел Наумов.

Пет минути по-късно Анатолий Господинов сбърка и даде топката на Бирсент Карагарен, но след удара му топката рикошира и мина покрай вратата за късмет на стража на гостите.

Умар Сако направи добър пробив в 31-ата минута, след което стреля коварно по земя от сериозна дистанция, Даниел Наумов плонжира и успя да избие топката в корнер.

Гол на Арда не бе зачетен заради засада в 49-ата минута. Радослав Цонев центрира от фал в наказателното поле на ЦСКА 1948, където Алекс Петков бе изпуснат от Ангел Лясков и с глава прехвърли вратаря Наумов, пращайки топката в мрежата. След намесата на ВАР бе установено, че при подаването на Цонев, Петков е в положение на засада и попадението не бе зачетено.

Сходна ситуация се разигра в 54-ата минута, когато Радослав Цонев центрира от идентично положения от фал в наказателното поле на ЦСКА 1948, където Алекс Петков този път спечели единоборството във въздуха с Елитон и стреля с глава, но този път Даниел Наумов успя да се намеси решаващо и да избие топката в корнер.

ЦСКА 1948 поведе с 1:0 в 70-ата минута, когато Георги Русев центрира от корнер в наказателното поле на Арда, където Елитон засече топката и я прати във вратата на Анатолий Господинов.

ЦСКА 1948 остана с човек по-малко в 85-ата минута, след като Реян Даскалов беше изгонен с директен червен картон. ВАР се намеси и Станислав Тодоров прегледа внимателно ситуацията, при която Даскалов влезе с бутоните напред в крака на Жуниор Палмарес, след което прецени, че трябва да изгони с директен червен картон халфа на ЦСКА 1948.

Иван Коконов стреля от фал в третата минута на добавеното време на мача, но изпрати топката над напречната греда в аут.

Илия Юруков отправи коварен удар от разстояние в шестата минута на добавеното време на мача, но встрани от десния страничен стълб на вратата на Даниел Наумов.

ЦСКА 1948 е трети в класирането с 42 точки, а Арда е седми с 32 точки.

В следващия кръг ЦСКА 1948 гостува на Локомотив София, а Арда посреща в Кърджали Спартак Варна.