Арсенал иска да привлече поне 4 играчи това лято

- -

Арсенал се стреми да се подобри значително това лято.

С потенциалните приходи от Шампионска лига, лондонският клуб планира да подпише с поне четирима нови играчи през летния трансферен прозорец, според The ​​Times. Микел Артета иска двама централни полузащитници, едно крило и евентуално ляв бек да се присъединят към отбора.

Някои от покупките могат да бъдат финансирани от продажбата на някои играчи. Една от сделките може да включва Киърън Тиърни. Алберт-Мбойо Локонг, който играе за Кристъл Палас под наем, и Нуно Таварес, който играе за Марсилия, могат да бъдат продадени.

Арсенал е уверен, че ще победи Челси в надпреварата за полузащитника на Уест Хем Деклан Райс, който ще струва около £80 милиона (около €90 милиона). „Артилеристите“ също може да подновят интереса си към полузащитника на Брайтън Мойсес Кайседо.

Арсенал вярва, че трябва да има много по-пълен състав, за да изпълни изискванията за Шампионска лига през следващия сезон.

Клубът ще трябва да вземе решения за бъдещето на Емил Смит-Роу, който играе много малко през този сезон поради контузии, както и Фоларин Балогун, който е под наем за Реймс и е втори след Килиан Мбапе в Лига 1 в голмайсторския списък. Малко вероятно е Балогун да иска да се върне в Арсенал, за да бъде третата опция на позицията на нападател.

Арсенал също ще трябва да реши дали да поднови договора на Гранит Джака. Договорът му с клуба е до лятото на 2024 г.

ЦСКА-София излезе с официална информация за контузията на Турицов, потвърдено е – пропуска мача срещу Локо Пд