Сериозни мерки за сигурност на Хебър – Левски

0
- -

Полицията предприема мерки за охраната на футболната среща между отборите на Хебър и Левски, която е насрочена за 5 март на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов.

На спортното съоръжение са предвидени 1200 места за феновете на гостуващия отбор, тъй като това е максималният капацитет в сектора за гости. При неговото достигане няма да бъдат допускани повече зрители и ще бъде преустановена продажбата на билети. Около 4000 места са определени за привържениците на домакините.

В деня на футболната среща касите за продажба на билети ще бъдат отворени в 10:00ч., те са три на брой, а едната от тях ще обслужва само привържениците на гостуващия отбор. Входовете на стадиона ще бъдат отворени в 12:30 часа, като зрителите ще преминават през щателна полицейска проверка за носене на забранени и опасни предмети. Полицията съветва всички граждани да носят със себе си документи за самоличност.

Стоянов уточни, че са предвидени  места за паркиране на феновете на гостите, както и за привържениците на отбора-домакин, но въпреки това органите на реда апелират зрителите, които живеят в Пазарджик, да дойдат на стадиона пеша или с градския транспорт, за да не се създават предпоставки за пътни инциденти или затруднение за придвижване по улиците в близост до зоната на спортното съоръжение.

В охраната на мероприятието са ангажирани сили и средства от всички структурни звена на ОД на МВР-Пазарджик от областта, в това число жандармерия и „Специализирани полицейски сили“ от Пловдив и София.

По информация от футболен клуб Хебър близо 200 полицаи от дирекциите в София, Пазарджик, Пловдив и Смолян, както и още поне 50 жандармеристи с кучета ще бъдат ангажирани с охраната на неделния мач от 22-ия кръг на efbet Лига.