Лошо! И държавата се включи в делото срещу Барса!

0
barselona 2022
- -

Испанското правителство застана срещу Барселона в делото срещу корупция. “Каалунците” са разследван за плащане на подкупи към съдия в размер на 8,4 млн. евро. Според данни на испанската прокуратура “Барселона” е давал пари на вече бившия вицепрезидент на реферската комисия Хосе Мария Енрике Негрейра. Това се е случило в периода 2001 – 2018 г., а тогава босове на каталунците са Хосеп Мария Бартомеу и Сандро Росел.

На Барселона могат да им бъдат отнети точки, катко се случи с Ювентус, а клубът може да бъде изхвърлен и от европейските клубни турнири. Най-тежкото възможно наказание е изхвърляне от най-високото футболно ниво.

Президентът на испанския спортен съвет Хосе Мануел Франко призна, че правителството ще се присъедини към другите обвинителни страни в съдебното производство срещу клуба.

“Ще вземем решение веднага след като прокуратурата приключи. В момента, в който това се случи, ще пледираме по този случай. Ще оставим специализираните институции да си свършат работата. Това, което се случва, е лошо за испанския спорт. Надявам се Жоан Лапорта да каже истината. Смятам, че привържениците на клуба заслужават това”, каза Франко пред испанското издание “Марка”.

Големият враг на Барселона – Реал (М), пък официално призна, че ще се яви в съда по делото срещу кръвния си съперник. Собственикът на “кралете” Флорентино Перес обясни, че скандалът с каталунците е изключително тревожен.

“Корупция в спортната сфера е най-лошото нещо”, коментира Перес.