Балкан би младоците на Марек за купата на АФЛ

0
marek levski
- -

Марек загуби с 0:2 като гост на Балкан и отпадна от турнира за Купата на АФЛ. В Ботевград дупничани излязоха с миксиран състав от футболисти с по-малко игрови минути в първенството и юноши. Тимът бе воден от старши треньора на старшата възраст Цветан Видински, а младоците на Марек показаха приятен за окото футбол.


Първата възможност за гол се откри в 15-ата минута. Росен Йорданов стреля с глава покрай вратата на Балкан. В 34-ата минута Панчаревски се измъкна от защитата на домакините и излезе сам срещу вратаря. Ударът му мина покрай стража, но и покрай вратата в аут. Минута след това „зелените“ бяха близо до откриване на резултата, след като Калоян Бонев от малък ъгъл уцели гредата зад Младенов. Бонев все пак даде преднина на Балкан, разписвайки се с удар от наказателното поле в 43-ата минута – 1:0. В самия край на първото полувреме техничен шут на Теодор Тодоров от Марек уцели страничния стълб на вратата на домакините.

В хода на второто полувреме дупничани извършиха доста смени, като в игра се появиха още юноши, на които бе даден шанс да се покажат в мъжкия футбол. Принудителна смяна на вратаря пък направиха в Балкан, след като стражът им се сблъска лошо с Димитър Владимиров.

Най-добрата ситуация за изравняване на резултата се откри в 75-ата минута. Тогава Любомир Костов стреля с глава, но право в ръцете на вратаря. В 85-ата минута точка на спора сложи Павел Петков, който отбеляза от дузпа за крайното 2:0 за домакините.

В следващия кръг в турнира за Купата на АФЛ Балкан ще играе с отбора на Вихрен.

Кметът на Благоевград: Пирин ще има нов директор,ще има и съкращения…