Испанската федерация взе отношение по скандала с Барселона

0
spain
- -

Кралската испанска футболна федерация (RFEF) направи изявление на официалния си уебсайт относно ситуацията с разследването на испанската прокуратура срещу Барселона по подозрение в подкупване на съдии.

„Кралската испанска футболна федерация съдейства в процеса след съответна жалба от прокуратурата. Освен това, след като анализира ситуацията, федерацията изпрати доклад от отдела по етика и цялата свързана документация, включително писмо за потвърждение, до директора по етика на УЕФА.

Кралската испанска футболна федерация сътрудничи на компетентните органи от самото начало, за да направи разследването на този случай възможно най-лесно. УЕФА също беше информирана за явяването на Кралската испанска футболна федерация в съда. Гореспоменатият доклад, изготвен от отдела по етика, беше представен на клуба на Барселона и на съдийската комисия.

Кралската испанска футболна федерация прави и вътрешно разследване от самото начало. Федерацията е готова за съдействие и иска делото да бъде приключено, а също така призовава за спокойствие, за да се свали напрежението в съдебната система. Не е добре за футбола. Справедливостта изисква време и доказателства“, се казва в официалното изявление на Кралската испанска футболна федерация.

Както е известно, прокуратурата в Барселона заведе дело срещу клуба и бившите му президенти Хосеп Бартомеу и Сандро Росей по случай с евентуална корупция при плащания на бившия вицепрезидент на съдийската комисия към испанската футболна федерация Хосе Мария Енрикес Негрейра.