Наставникът на Септември: Не искам други отбори да ни стимулират

0
- -

Старши треньорът на Септември (Симитли) Стефан Гошев бе изключително любезен да отговори на въпроси на медиите след загубата на тима му от Марек. Лидерът в Югозападната Трета лига спечели с 2:0 на ст. „Бончук“. Гошев отговори дали тимът му е бил стимулиран от други отбори, коментира и самия мач.


„Добър двубой с интрига до последните минути. Нашият отбор се противопостави добре на водача в класирането – Марек. Знаем, че имат амбиции за промоция във Втора лига. За мен те са може би най-добрият отбор. Селектиран със състезатели с богат опит и във Втора, и в Първа лига. За това съм доволен, че нашият отбор се представи на едно добро ниво. Стана здрав мач, здрав сблъсък, от което печели само футболът. Независимо че сме в Трета лига, а не в професионалния футбол“, каза Гошев пред largoto.bg.

„Стратегията за мача ни бе да сме по-прибрани, да разчитаме на бързината на Спасов. Познавам много добре Румен Сандев от съвместната ни работа в Пирин (Бл), познавам и другия централен защитник на Марек Стойнев. Но след негативния резултат трябваше да променим нещо. Рискувахме с 4-4-2, с двама централни нападатели Влади Златинов и Иво Иванов. Нормално е да ескалира и напрежението. Все пак това е едно югозападно дерби. Първата ми цел като треньор на Септември (Симитли) беше да влезем в първата петица, да играем с най-добрите. Аз съм човек, който винаги си поставя някаква цел, защото без цел само имитираме нещата. Така че искам да сме колкото се може по-напред в класирането, да не сме десети. Това е за тази година, другата дай Боже да мислим за нещо по-сериозно“, допълни Стефан Гошев.

„Дали имаше допълнителни бонуси от други отбори?
Не мога да кажа. Не, за момента не. А и за мен не е редно да е така. Не ги приемам тези неща“, каза пред largoto.bg треньорът на Септември.

„Играчите реагираха бурно при първия гол. Аз им казах и в съблекалнята, че не искам никой да говори за мача, защото сега са под емоции. Съдията така е видял. Дали има съприкосновение с вратаря ни не знам. Но първо от наша грешка сами си направихме гола. Наш състезател не отигра правилно топката, вратарят трябва да я боксира, а не я боксира. Съдиите има кой да ги оценява и коментира, аз нямам никакви претенции“, заяви още Стефан Гошев.

„То е ясно, че най-добрите отбори са Чавдар (Етрополе), Вихрен и Марек. Това са трите отбора, битката ще е между тях. Не изключвам и Костинброд. Тази четворка ще е сериозна и ще е много интересно, което е хубаво за футбола. Не е решено първенството, така че това е супер“, завърши старшията на симитличани.