Здравко: ЦСКА отвръща на ударите под кръста с любовта на своите фенове! Безпрецедентната суша тежи

0
- -

ЦСКА-София ще посрещне месец април като лидер в класирането за първи път от вкарването на отбора в Първа лига. Червените водят с 4 точки на втория Лудогорец. На „Армията“ все по-уверено се изговаря думата „титла“, а до края на първенството остават едва 11 двубоя. Някои от тях обаче доста тежки – срещу шампиона от Разград и големия съперник Левски.

По тези теми пред „Тема Спорт“ мнението си даде един от най-популярните привърженици на армейците в сферата на музиката – Здравко Желязков от дует „Ритон“.

Ще успее ли ЦСКА да задържи върха в класирането и да прекъсне сушата без шампионска титла?

– Аз не съм професионалист и не мога да дам точна оценка кой отбор с какви шансове е за титлата. Аз съм фен на ЦСКА и мога да имам само пожелания. Силно се надявам да запазим преднината си и тази година най-накрая да станем шампиони, защото тази дълга и безпрецедентна суша със сигурност тежи както на феновете, така и на самия клуб от гледна точка на неговите традиции. Досега не можем да сме недоволни от отбора, тъй като футболистите играят на своя максимум. Това е продукцията, която те са способни да предоставят. И важното е, че взимат оптималното от срещите си.

Какви са прогнозите ви за предстоящите скоро дербита срещу Левски и Лудогорец?

– Тези мачове ще са много трудни и ще го кажа така: важното е от тях да вземем толкова точки, колкото ще са ни достатъчни за първото място. Ако ще и с две равенства да е, ако сме лидери, значи сме си свършили добре работата. Това е ключовото, този сезон ни се открива страхотна възможност и не трябва да я пропиляваме.

Очаквате ли удари под кръста от прекия конкурент за първото място?

– Това е нормално. В края на краищата във всяко състезание, във всеки конкурс задължително има и удари под кръста. Така е и в политиката, и в обществото ни, и по светофарите, така е и във футбола. И няма какво да направим по въпроса. Това е политика на хората, които управляват света, ние просто се съобразяваме с нея. ЦСКА доколкото може, отвръща на тези удари. Най-вече с любовта на своите фенове, които се вижда каква страхотна подкрепа дават след завръщането си на стадиона. Доколко обаче някой се съобразява с изразените мнения на феновете, е съвсем друга тема. Господ да ни е на помощ, това е положението!