Лапорта премина в контраатака, сайтовете започнаха да трият текстовете срещу Барселона

0
laporta
- -

Журналистът от Relevo Тони Хуанмарти пише, че куп публикации в сайтовете са били изтрити, след като стана известно, че президентът на Барселона Жоан Лапорта е започнал да подготвя съдебни дела за клевета срещу журналисти и медии.

С подобна стъпка първият човек на Барса реши да запази реномето на клуба. Четири дела вече са заведени, още пет са в процес на финална подготовка и ще последват поне още четири. Въпреки че медиите изтриват публикациите срещу Барселона за случая Негрейра, на адреса на клуба пристигнаха куп снимки и скрийншотове на публикуваните текстове, въз основа на които Лапорта и съдружниците му могат да съдят.

Барселона спечели първия кръг от двубоя с медиите зад Реал Мадрид, но порталите от испанската столица продължават да атакуват клуба. AC и Marca започнаха да изваждат съмнителни моменти от мачове на Барселона, свирени от Негрейра или неговия син. Няма да е изненада, ако тези медии бъдат съдени за претенциите си, въпреки че всичките им публикации са с въпросителни или кавички.