„Червените“ започнаха да вкарват изработени голове

0
cska sofiq diukens nazon
- -

ЦСКА-София все още, както и през есента, не успява да надиграва съперниците си в продължителни епизоди от мачовете. За разлика от тогава обаче армейците демонстрираха, че през зимата са свършили много работа относно изработването на своите голове. Защото не само в първия дял на шампионата, но и като цяло в последните години, повечето попадения на тима падаха или след грешки на противника, или след индивидуални проблясъци на някой от футболистите в червено. Сега тенденцията е съвсем различна – отборът вкарва красиви изработени голове, при които в комбинация влизат по няколко играчи. А за някои от тях личи, че е отделяно специално внимание по време на тренировките, тъй като следват определени шаблони в нападение.

Единият е свързан с острите успоредни пасове или тези назад от аутлинията, които атакуващите състезатели се стремят да дават, когато се намират встрани от вратата. По този начин ЦСКА-София вкара няколко пъти на Берое, както и на Ботев Пловдив и Спартак Варна. Най-често главно действащо лице в тези ситуации е Брадли де Нойер, който разви страхотно партньорство с Джонатан Линдсет и Дюкенс Назон. Именно хаитянинът е и човекът във форма в червеното нападение с 5 гола и 3 асистенции в 6 мача. Освен че се оказва на правилното място, за да материализира усилията на съотборниците си, той на няколко пъти се отличи с чудесни извеждащи подавания от центъра на терена – за Гарсес срещу Ботев Пд и Хайнц срещу ЦСКА 1948. Червените продължават да са силни и при друг елемент – статичните положения, като така вкараха откриващия гол срещу канарчетата. Тимът върши много работа на тренировъчното игрище и това си личи, като тенденцията ЦСКА-София да вкарва красиви, футболни, изработени попадения е налице за първи път от поне няколко години.

ТАКА ПАДНАХА ГОЛОВЕТЕ НА ЦСКА-СОФИЯ ПРЕЗ ПРОЛЕТТА

1:1 срещу Берое – Дюкенс Назон успява да избяга от засадата и получава дълъг пас от Християн Петров в наказателното поле. Хаитянинът овладява и замахва, че ще стреля, след което пуска майсторски успореден пас, който преминава през куп от играчи, преди в крайна сметка Де Нойер с мощен диагонален шут да го прати в мрежата.

2:1 срещу Берое – Хайнц получава в подстъпите на пеналта и с подаване, разсичащо отбраната намира Гарсес вдясно. Бразилецът връща към точката на дузпата към Кареасо, чийто удар среща гредата, но при добавката Морено бележи на празна врата.

3:1 срещу Берое – Линдсет извежда Де Нойер зад защитата по левия фланг, а той с едно докосване праща топката отново към точката на дузпата, откъдето Назон засича. Първият му удар е спасен от Караджов, но при втория прошка няма.

4:1 срещу Берое – Кареасо е фаулиран в наказателното поле след ново остро центриране по земя, а Турицов вкарва отсъдената дузпа.

1:0 срещу Ботев Пд – Хайнц центрира от корнер на първа греда, Линдсет продължава към малкия пеналт, откъдето Назон насочва топката в мрежата.

2:0 срещу Ботев Пд – Де Нойер получава по лявото крило и превзема близо 30 метра с топка в крака, като стига до аутлинията, откъдето връща към Назон, който с мощен шут бележи.

3:1 срещу Ботев Пд – Линдсет отнема в центъра на терена, топката попада в Назон, който напредва и с прецизен пас намира отскубващия се зад защитата Гарсес. Бразилецът преодолява с доза късмет вратаря и бележи в опразнената мрежа.

1:0 срещу Септември – Матей изпълнява тъч, въпреки че защитата на съперника не е готова, след като топката е изкарана доброволно от техен играч. Назон се измъква по десния фланг и останал очи в очи с вратаря отбелязва.

1:0 срещу Локо Пд – Хайнц нахлува в подстъпите на наказателното поле и подава към Линдсет. Пасът е пресечен, но топката попада в Назон, който се нуждае от само 3 докосвания, за да преодолее защитник в бяло и черно и да разстреля вратаря Хоркаш.

1:0 срещу ЦСКА 1948 – Назон получава с гръб към противниковата половина в центъра, успява да се обърне покрай защитник и да подаде зад отбраната към набиращия скорост Хайнц. Норвежецът надбягва Лясков, преодолява го със залъгващи движения и с премерен удар по земя вкарва от дъгата на наказателното поле.

1:0 срещу Спартак Вн – Де Нойер прави двойно подаване с Шопов по левия фланг и центрира успоредно на малкото наказателно поле. Назон се разминава, но на задна греда Гарсес засича по диагонала с левия крак и не оставя шансове на вратаря.

„Тема спорт“