Марек взе дербито с Кюстендил,убедителен лидер е на Югозапад

0
- -

Отборът на Марек се наложи с минималното 1:0 над Кюстендил в дербито от 25-ия кръг на Първа група в Югозападната Трета лига. Двата тима заемаха първите две места във временното класиране преди изиграването на днешния двубой и бе от изключителна важност както за единия, така и за другия отбор да спечели днес. Мачът бе изпълнен с доста емоции, особено към края, а в герой за Марек се превърна бившият капитан на Кюстендил Боян Стойнов (27’). С тази победа дупничани се откъсват на 9 точки пред днешния си опонент и вече гледат все по-смело към промоция за Втора лига.

Двата тима стартираха равностойно срещата, като през първите минути повече битка имаше в средата на терена. В 8-ата минута домакините имаха сериозни претенции за дузпа след игра с ръка на Евгени Гроздин, но главният съдия остана безмълвен.

Последва натиск от страна на дупничани, но до по-интересни ситуации така и не се стигаше. В 27-ата минута обаче Марек получи правото да изпълни ъглов удар. След изпълнението най-високо във въздуха се извиси Боян Стойнев, който засече с глава и наказа бившия си тим – 1:0.
Първата ситуация пред вратата на домакините дойде в 33-ата минута. Тогава Христо Младенов бе изведен на добра позиция, но ударът му не застраши особено Константин Костадинов.

В 41-ата минута Николай Ганчев можеше да удвои преднината на Марек, след като пое фронтално пред вратата на Михайлов и стреля опасно, но право в ръцете на стража на Кюстендил. До края на полувремето дупничани продължаваха да натискат и да създават положения, но така и не успяха да увеличат преднината си.

Второто полувреме започна равностойно и без много положения. В 65-ата минута Веселин Любомиров остана сам срещу вратаря и стреля диагонално, но Александър Михайлов улови.

Към 75-ата минута мачът започна да се изнервя и почти не се игра футбол, след като имаше прекъсване след прекъсване заради различни нарушения и отсъждания на съдията. Все пак до края на двубоя повече интересни положения нямаше и по този начин домакините грабнаха победата. След днешната си победа Марек събира в актива си 28 точки и еднолично води в класирането.