Бизнесът в Благоевград застава зад Пирин Благоевград

0
pirin nay nay
- -

Местният бизенс е подал ръка на Пирин Благоевград, пише Sportal.bg. 7 фирми са подписали договори за реклама с орлетата научи нашата медия. Това са „Грома холд“,Растер Юг“, бизнесмените Георги Спасов,Венко Папалюгов,Рашко Динков ,Александър Щерев и Пролет Руйкова. Последната няма нищо общо с футбола,но прави всичко заради марката Пирин. Другите бизнесмени рекламират през различни свои фирми.
Георги Спасов е основен спонсор и на баскетбола в града,Рашко Динков е бивш баскетболист, а Венко Папалюгов пък е бивш управител на Беласица Петрич,но има и сериозен бизнес в Благоевград. Очкава се до дни още поне 10-15 фирми и хора в Благоевград да подпишат рекламни договори с Пирин.
Всичко това се случва,след като кметът на община Благоевград Илко Стоянов проведе няколко срещи с местния бизнес. Преговорите бяха замразени след като в последните близо 10 дни се водеха преговори с евентуалните инвеститори от мениджърската агенция „CRD Sport „,представлявана от Ернан Бенато. Те обаче се отказаха от ангажимент поне до лятото и това е накарало кметът и шефовете на Пирин да форсират преговорите с бизнеса.
С парите от рекламодателите ще се изплатят премиите на футболистите и заплати на служителите.