Мишо Вълчев: Левски е институция, която ще съществува вечно! Ще победим в дербито

0
mihail valchev
- -

Легендата на Левски Михаил Вълчев коментира случващото се на „Герена“ пред „Мач Телеграф“. Той говори и за предстоящото дерби с ЦСКА-София, за което е сигурен, че „сините“ ще успеят да победят. Бившият нападател, разбира се, започна с напускането на Станимир Стоилов.

„Не би трябвало да се случват такива неща в Левски, защото това е в ущърб на клуба и вероятно влияе и на футболистите. Аз не вярвам Сираков да се с месил в спортно-техническата част. Предполагам Мъри всичко сам си е водил. Не знам откъде тръгнаха всички тези разправии. В България, който дава парите, той поръчва музиката. За жалост така се случва. Това, че Наско не разреши продажбата на някои играчи, донесе допълнително напрежение в отбора. Не знам дали Ивайло Ивков се е държал неуважително към собственика. Може би не зачита йерархията в клуба. Явно е правил изказвания, които не се харесват на Сираков. Вероятно е говорил против него, а и не гледат в една посока. Оттам идва и конфликтът. Нещата трябваше да се разрешат, щеше да е най-добре за всички“, започна Вълчев.

„Левски е велик клуб! През този отбор са минали много треньори, уволнявани са или са напускали по собствено желание, но Левски е институция, която ще съществува вечно. Феновете сега ще бъдат тъжни, че го няма Мъри Стоилов, но отново ще бъдат до отбора си. Пак ще помагат и ще ходят на стадиона. Ще дават пари за отбора си.
Левски ще продължи напред.

Не би трябвало това, което се случи, да окаже сериозно влияние върху футболистите и те да не могат да играят на терена. Те са професионалисти и тези неща не бива да ги интересуват. Трябва да играят така, както го правеха досега под ръководството на Стоилов. Те могат! Трябва да се доказват на полето и да играят за себе си, за феновете и за Левски! Сега Елин Топузаков ще ги води. Явно това е решението на този етап на Сираков. Дали е точно, или не – ще разберем. Независимо какъв е изходът от мача с ЦСКА, не бива да обвиняваме Топчо за нищо. Той е най-близо до отбора, защото води по-младите и има контакт с Мъри. Познава качествата на играчите. Не вярвам да промени нещо особено в състава за предстоящата среща. Ако беше външен човек, щеше да му отнеме време да ги опознае“, продължи легендата.

„Мисля, че е по-добре след време българин да поеме Левски. Не вярвам от чужбина да пристигне особено голямо име. Аз съм на мнение, че може да се намери българин, който да дойде на „Герена“ и да си върши добре работата. Реакцията на една част от феновете е продиктувана от това, че Мъри се е отнасял добре с тях. Имали са силна връзка и им е трудно да се разделят. Може би затова прехвърлят цялата вина на Сираков. Наско сподели, че може Стоилов да остане в Левски цял живот, но той е взел
своето решение. Да, Мъри върши много работа, но след като не желае вече да води отбора, ще трябва да се справят и без него. Мисля, че той можеше да си тръгне след мача с ЦСКА, а не преди него. Това е моето мнение“, заяви той.

„ЦСКА бият в елита, но не играят особено убедително. Играта на Левски се подобри и психически футболистите се освободиха от създалото се преди това напрежение заради слабите резултати. Мисля, че ще влязат в двубоя с по-голямо самочувствие от ЦСКА, въпреки че „червените“ са лидери в класирането. Това няма значение в това дерби. Причината за това е, че ги победиха и през есента и освен това взехме Купата на България срещу тях. Последният мач срещу Локо Сф не беше чак толкова силен, но мисля, че Левски ще успее да победи“, заяви Вълчев.