Локо Сф победи Пирин и е в битката за седмото място

0
- -

Локомотив София спечели с 2:0 домакинството на Пирин Благоевград от 26-ия кръг на Първа лига и по този начин „столичните железничари“ са в битката за седмото място. Головете за победата отбелязаха Дейвид Малембана в края на първото полувреме и Антонио Вутов от дузпа през втората част.

В 13-ата минута се стигна до много опасно положение пред вратата на благоевградчани. Карлос Франса проби през центъра, финтира Александър Дюлгеров и стреля от около 15-ина метра, но топката мина вдясно от вратата на Максим Ковальов.

Локомотив София поведе с 1:0 в 45-ата минута. Антонио Вутов центрира от корнер в наказателното поле на Пирин, където Дейвид Малембана се извиси над всички и с глава вкара топката във вратата на Ковальов.

В 80-ата минута Карлос Франса проби отдясно, след което нахлу в наказателното поле и бе бутнат в гръб от Иван Тасев, а съдията Радослав Гидженов свири дузпа за Локомотив.

Зад топката застана Антонио Вутов, който в 81-ата минута прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Пирин, докато Максим Ковальов се хвърли в обратния ъгъл.

С тази победа Локомотив София събра актив от 37 точки и се изкачи на осмо място във временното класиране, докато Пирин е четиринадесети с 21 точки.