Валентин Антов изгледа от пейката победа на Монца над Интер

0
- -

С късен гол на защитника Лука Калдирола Монца победи с 1:0 Интер (Милано) в среща от 30-ия кръг на Серия А и се утвърди в средата на класирането, заемайки 12-о място с 38 точки. Българският национал Валентин Антов остана на пейката на гостите и не се появи в игра.

В Интер (Милано) със сигурност се концентрират върху мача с Бенфика в Шампионската лига, където имат преднина от 2:0 и са много близо до участие на полуфинал. Ако се класират там, за тях ще бъде първо участие в топ 4 на престижния клубен турнир от 2010-а година насам. Но в първенството остават с пет мача без победа. Последният им успех е над застрашения от изпадане отбор на Лече миналия месец. Така те заемат 5-ата позиция в класирането с 51 точки от 30 мача, на 2 от Милан, който вчера направи 1:1 с Болоня.

В срещата, която вървеше без особени атракции за публиката, единственото попадение падна в 78-ата минута. Калдирола скочи най-високо и с глава забоде топката в мрежата след ъглов удар, изпълнен от Патрик Чурия. Голът накара вицепрезидентът на Монца Адриано Галиани да се изправи на трибуните с вдигнати юмруци от радост, а Галиани заедно със Силвио Берлускони дълги години управляваха големия съперник на „нерадзурите“ – Милан.

За първи път в историята си Интер регистрира три поредни домакински мача на „Сан Сиро“ без да отбележи гол, като преди това със същото 0:1 ги победиха и Ювентус, и Фиорентина.

Иначе Хоакин Кореа можеше да даде преднина на домакините в 24-ата минута, вратарят Микеле де Грегорио блестящо спаси изстрела му. Ромелу Лукаку пропусна другата добра възможност за домакините след час игра, като oтново стражът на Монца спаси майсторски. Белгиецът имаше още един шанс да вкара минути по-късно, но ударът му с левия крак излезе до гредата в аут.