Левски трябва да влезе силно в предстоящото дерби! ЦСКА-София е убийствен в периода…

0
- -

Левски трябва да влезе силно в предстоящото дерби и да търси развръзка в своя полза още през първото полувреме. Поне това сочат цифрите на сини и червени от началото на сезона, като ЦСКА-София е вкарал над два пъти повече голове от съперника си след почивката – 31 срещу 15. Армейците са направо убийствени в периода между 61-вата и 75-ата минута, когато са се разписали цели 12 пъти и не са допуснали нито едно попадение. В споменатия четвърт час пък Левски е с 4 вкарани и 3 инкасирани гола. През първата част обаче сините имат леко преимущество с 19 попадения срещу 16 за червените.

За ЦСКА-София са се разписали 15 различни футболисти, а освен това Мартин Паскалев от Локо Пд си вкара автогол при 1:0 на „Лаута“, а за Левски са вкарали 14 играчи. Топреализаторът на армейците Дюкенс Назон е отбелязал двойно повече попадения от този на тима от „Георги Аспарухов“ – Филип Кръстев: 12 срещу 6.

Сините са вторият „най-джентълменски“ отбор в елита с едва 52 получени жълти картона в 25 мача (Лудогорец е с 47), докато червените имат 74 официални предупреждения. Футболисти на ЦСКА-София са били гонени 3 пъти (два пъти за втори жълти картони и един с директен червен), а играч на Левски е напускал преждевременно терена само веднъж – с директен червен картон.

Армейците са се разписали в цели 23 от 25-те си шампионатни двубоя, докато отборът от „Герена“ не е намерил пътя към противниковата врата 7 пъти./ „Тема спорт“