Андреев е №1 по индивидуални показатели, но Бусато е с много повече ключови намеси

0
plamen andreev 1
Снимка: levski.bg
- -

Вратарите винаги имат ключов принос за доброто представяне на тимовете си в защита, като титулярите за ЦСКА-София и Левски – Густаво Бусато и Пламен Андреев – не правят изключение. 18-годишният страж на сините е с най-добри индивидуални показатели в цялото първенство, като е запазил мрежата си суха при 16 от 22-те си участия и е допуснал 11 гола. 32-годишният бразилец, от своя страна, не е инкасирал попадение в 14 от 23-те си мача и също 11 пъти е вадил топката от вратата си.

Ако трябва директно да съпоставим двамата обаче, със сигурност Бусато има по-голяма роля за доброто представяне на ЦСКА-София в дефанзивен план, отколкото Андреев за това на сините, чиято отбрана е пo-стабилна, а на него му се налага да се намесва по-рядко.

Почти във всеки двубой на стража на армейците му се налага да прави ключова намеса, с която спасява тима си, докато при младия му колега това далеч не е толкова често срещано явление. Повечето от опасните удари към вратата на Левски завършват с гол, докато в ЦСКА-София Бусато има решителни намеси. Многократно вече е отчитано, че именно бразилецът е най-добрият вратар у нас в ситуации един на един, като вече има двуцифрен брой подобни реакции през сезона. В много ситуации той показва завиден рефлекс и е основната причина ЦСКА-София все още да е лидер в класирането./ „Тема спорт“