Легенда на Левски отправи стрелички към Мъри и отсече: Този сезон пак е пропилян! ЦСКА не заслужава първото място

0
- -

Бившият футболист на Левски – Емил Спасов – коментира пред „Тема Спорт“ дербито в понеделник. Той сподели мнението си за изпълнението от бялата точка на Ивелин Попов и дали напускането на Станимир Стоилов се е отразило на отбора. Славният ветеран говори и относно шансовете Левски да постигне целта си – класиране за евротурнирите.

Г-н Спасов, какво е мнението ви след дербито между Левски и ЦСКА?
– Лично за мен се получи изключително слаб мач. В последните двубои не си спомням толкова ниско да е било нивото. Очакванията бяха по-големи, но по една или друга причина отборите играха пo-затворено, особено ЦСКА. Бях учуден, защото на червените им трябваше повече победата. С оглед на това, с което разполагат, не заслужават първото място. Направиха пореден слаб мач. Не знам как побеждаваха до този момент. От това, което съм гледал, със случайни голове и попадения от статични положения. Явно бе, че ЦСКА се страхуваше да напада, защото щеше да се оголи в защита и Левски можеше да се възползва с оглед на бързите нападатели, с които разполага. Много малко голови положения се създадоха в двубоя, да не кажа, че изобщо липсваха. За съжаление, Левски пропусна да реализира дузпата, която получи в края. Това бе поредно неблагополучие от бялата точка. Сините заслужаваха повече победата, ЦСКА не игра нищо.

Как ще коментирате изпълнението на Ивелин Попов?
– За съжаление, в Левски много често се получават тези неща. Не може да се намери сериозен човек, който да изпълнява дузпи. Всички, които застанаха зад топката, пропуснаха. Съжалявам за Ивелин, бил съм на неговото място и на всеки може да се случи. Сините се представиха на прилично ниво, въпреки събитията, които се случиха в последните дни на „Герена“.

Повлия ли на футболистите оттеглянето на Станимир Стоилов? Изненада ли ви решението му?
– Вече го казах и пак ще го повторя. За мен един човек, който обича и милее за Левски, бие се постоянно в гърдите с това, не може да го направи преди мач с ЦСКА. Това говори много. За съжаление се получи и няма как да не се е отразило на отбора. Всички негативни неща в клуба се отразяват. Ако питате футболистите, ще кажат, че не е така, но си има отражение.

Елин Топузаков ли бе точният човек след напускането на Станимир Стоилов?
– Защо не? Не мисля, че нито един треньор в този момент може да направи повече от това, което стори Елин Топузаков. Смятам, че той се справи с оглед на ситуацията и това, с което разполага. Да, Хосе Кордоба отсъстваше, но защитата бе перфектна. Не дадоха почти никакви възможности на нападателите на ЦСКА. Но в предни позиции не се създаде почти нищо, с изключение на ситуацията при дузпата. Пак ще се повторя, много посредствен мач се получи. Имаше много фенове на стадиона и не заслужаваха такава постна продукция. Дори един колега ми каза, че след дербито е гледал Черно море и Локо Пд и те са изнесли много пo-стойностен мач.

Ще успее ли Левски да изпълни целта си и да се класира за евротурнирите и може ли да се мисли изобщо за третото място?
– Не, Левски не може да стане трети в никакъв случай. Трябва да се гледа четвъртото място и евентуален бараж. Този сезон пак може да го считаме за пропилян. Да се надяваме, че първо нещата в клуба ще се нормализират и стабилизират откъм управленско ниво. Да влязат приходи и да се търсят други варианти. Без това няма как да има напредък и да се върви нагоре. Надявам се Сираков и ръководството да се справят. Както се казва, борбата продължава.

Предстои мач с Берое. Какви са очакванията ви за него?
– Очаквам Левски да победи. Берое не се намира в най-доброто си състояние и сините трябва да спечелят този мач. Виждате, че и Левски не е допуснал гол в последните си двубои. Надявам се това да се затвърди и срещу Берое. Необходимо е да се спечели убедително заради феновете, които не спират да подкрепят отбора във всички мачове.