Черно море срещу Лудогорец – сблъсък на отборите в най-добра форма

0
ludogorets cherno more
Снимка: ludogorets.com
- -

Днес на „Тича“ среща ще си дадат отборите у нас, които се намират в най-добра форма. Черно море на Илиан Илиев се радва на успешна поредица от 5 победи – 4 в първенството и 1 за купата. Подобна серия те не са правили от есента на 2016 година.
Под ръководството на Ивайло Петев пък Лудогорец само печели – до момента 5 пъти в шампионата и един в другата надпревара. За отбелязване е, че само в последния двубой – 1:0 у дома над Локо София в изминалия кръг, успя да запази мрежата си суха.

Любопитно е да се отбележи, че в съставите на днешните съперници има по един футболист, който е вдигал купата като част от тях. Централният защитник на Черно море Живко Атанасов бе част от варненци през сезон 2014/15, когато те завоюваха трофея. При това във финала се наложиха с 2:1 след продължения над родния му тим Левски. Бранител на разградчани може да се похвали със същото постижение – Георги Терзиев. Той ликува с отличието през 2013/14 (б.а. – тогава орлите печелят втората си и последна засега Купа на България), когато на последното стъпало бе надвит с 2:1 Локомотив Пловдив.

В Черно море има още двама играчи, печелили трофея. Това са вратарят Георги Георгиев – през 2016/17 с Ботев Пд, както и Стефан Велев – през 2017/18 със Славия. Интересното е, че Георгиев пази през онази кампания във всичките мачове за жълто-черните до финала, спечелен срещу Лудогорец. В него обаче трябваше да остане резерва и обяви, че се разделя с клуба.

От сегашния тим на разградчани с успех в надпреварата могат да се похвалят още Диниш Алмейда (б.а. – с Локо Пд през 2019/20), Тодор Неделев (б.а. – с Ботев Пд през 2016/17) и Спас Делев (б.а. – с ЦСКА през 2010/11). Първите двама лекуват контузии в момента./ „Тема спорт“