Лудогорец обърна Черно море на „Тича“ и докосва финала (ВИДЕО)

0
ludogorets cherno more
Снимка: ludogorets.com
- -

Лудогорец победи Черно море в първи полуфинален мач от турнира за Купата на България. На „Тича“ във Варна „орлите“ се наложиха с 2:1 и докосват финала в надпреварата. „Моряците“ завършиха двубоя с 10 души, след като в 84-ата минута Стефан Велев получи червен картон. Реваншът ще се проведе на 11 май на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград.

Лудогорец можеше да поведе след по-малко от 120 секунди игра. Нонато стреля от границата на наказателното поле, насочвайки в долния ляв ъгъл на вратата. Дюлгеров обаче плонжира и улови сигурно.

В 10-ата минута „орлите“ по чудо не откриха резултата. Нонато много технично изведе Десподов сам срещу вратаря. Родният национал засече с десния засече от въздуха. Дюлгеров обаче някак успя да избие с крак.

180 секунди по-късно Черно море шокира своите гости. Едгар Пашеко шутира от границата на наказателното поле. Симон Слуга изби неубедително и Алекс Фернандес от границата на вратарското поле не сгреши на празна врата при добавката за 1:0.

Лудогорец отговори светкавично и в 17-ата минута изравни. Десподов получи в наказателното поле, освободи се от Виктор Попов и стреля. Дюлгеров изби. Топката стигна до Густаво Нонато, който 8-9 метра я прати в долния десен ъгъл на вратата за 1:1.

В 34-ата минута Лудогорец осъществи пълен обрат. Десподов центрира отдясно от фал. Игор Пластун от 10-ина метра засече с десния си крак за 1:2.

В 41-ата минута Тисера бе изведен зад защитата на домакините, излезе сам срещу вратаря и стреля, но покрай лявата греда. В ситуацията обаче бе маркирано и нарушение, след като нападателя си пое топката с ръка.

Първите две по-интересни ситуации за втората част бяха по една претенция за дузпа от двата отбора. Първо Васил Панайотов открадна топката от краката на Игор Пластун в наказателното поле, след което падна на тревата, претендирайки, че е бил фаулиран от защитника на гостите. Волен Чинков обаче не видя достатъчно основание да отсъди 11-метров наказателен удар.

Скоро след това грешен пас от футболист на Черно море стигна до Матиас Тисера в наказателното поле на домакините. Александър Василев се хвърли на шпагат и отне топката от нападателя, но и с помощта на лявата си ръка. И в този случай обаче Чинков не посочи бялата точка.

В 76-ата минута недобре изчистена от защитата на Лудогорец топка отиде на границата на наказателното поле. Оттам Мишаел шутира от воле, но над вратата.

В 84-ата минута Черно море остана с човек по-малко. Стефан Велев влезе много грубо с бутонките отзад в краката на Кайо Видал. Първоначално главният съдия му показа жълт картон. След това обаче Чинков бе привикан от ВАР да разгледа ситуацията и промени решението, показвайки директен червен картон на Велев.

bez ime1