Резултати от рекордното Sofia Open BJJ 2023 с над 500 участника

BJJ
- -

На 23 април се проведе най-голямото състезание по Бразилско джиу-джицу досега в България – SOFIA OPEN BJJ. В него успяха да вземат участие над 500 участника (деца и възрастни) от 30 клуба от цялата страна.

Състезанието се проведе в залата по Хандбал в Национална Спортна Академия на 6 игрални татамита, а 240 деца и 270 възрастни бяха разделени според своята възрастова група, килограми и колан според правилника на най-голямата международна Джу джицу федерация – IBJJF. Тя организира едни от най-престижните състезания по цял свят вече от почти 30 години.

Организатор на събието за 6-та поредна година е столичният клуб – Twisted Jiu Jitsu. Те стартират серията от турнири SOFIA OPEN през 2018 година, като основната цел е популяризиране на Бразилското Джу Джицу, създаване на възможност за деца, юноши и възрастни да се подготвят за по-големите формати от серията на IBJJF. Състезанието регистрира постоянен растеж в броя на участниците през последните години, наблюдава се и все по-високо ниво на състезателите, което недвусмислено говори за цялостното развитие на спорта в страната.

То се отличи и с перфектна организация и протичане въпреки огромния брой участници, за което допринесе съдийството на най-добрите ни съдии, както и ангажирането на сериозен административен екип, който да ги подпомогне.

Организаторите благодарят на всички участници и техните треньори и дават сериозни заявки за организирането на още по-сериозни и качествени турнири занапред.