Топузаков: Финансите не са в моя ресор! На Ботев им приляга да открият стадиона си срещу Левски!

0
elin topuzakov 3
Снимка: levski.bg
- -

Старши треньорът на Левски – Елин Топузаков – даде пресконференция преди гостуването на Ботев (Пд) утре.

„Не вярвам, че пълният стадион ще е коз за Левски. И двата отбора ще са пределно мобилизирани. Един футболен празник на пълен стадион. Може би рядко се случва в българския футбол. Ако изключим напрежението в двата отбора, надявам се да стане футболен празник и най-вече да видим футболни достойнства. Амбицията и емоцията при домакините е разбираема. Трябва да сме готови да отговорим със същата агресия на битката. Футболните качества ще наклонят везните в едната или другата посока.

Съжалявахме, че пропуснахме победата срещу ЦСКА в последната минута. Победата над Берое не я определям като изстрадана, а като заслужена, защото не се отказахме до последния момент. Това беше идеята и мисленето на футболистите. Всяка победа носи самочувствие и увереност във футболистите.

Всеки футболист в Левски знае, че трябва да играе всеки мач за победа. За нас е важно всеки мач да трупаме по 3 точки. Левски винаги се се е стремил към най-високото място. Ще направим максимума, без значение развитието на Купата, да се класираме за Европа.

Наясно съм още от днес с титулярния състав. Не мисля, че треньор трябва да има колебания до последния съдийски сигнал.

Със сигурност не трябва да променяме това, че не допускаме голове. Това трябва да е константа в нашия отбор, защото ни носи успех. В предни позиции винаги имаме резерви. Стигаме до положения, които не можем да доразвием с последния пас или завършващия удар. Това е свързано само с тренировки и труд. Отборите ни противодействат по най-добрия начин и допълнително ни затрудняват. Трябва да сме по-непредсказуеми и да се възползваме от атаките си. Да сме по-концентрирани и по-хладнокръвни, а не припряни, защото това ни пречи да реализираме“, коментира Топузаков. Той бе попитан и за информацията, че е обещал премии за победата над Берое, но Ивайло Ивков отказал да разпише.

„Не знам как да го коментирам. Аз съм старши треньор. Концентрирал съм се върху спортната форма и къде да се подобрим, за да побеждаваме. Още повече, когато става дума за финанси, не е в моя ресор. Не искам да коментирам този въпрос“, заяви Топузаков.

„Ботев е един от петте топ отбора в България, които са с традиции и голяма маса. Подкрепят горещо своя отбор и могат да създадат атмосфера. Винаги са подкрепяли неистово. За нас това трябва да е стимул и да покажем лицето, което всеки един иска да вижда от Левски.

Ботев – Левски през годините винаги е бил ключов мач, пораждащ интерес във футболните привърженици. Все пак им приляга да открият новия си стадион срещу Левски”, завърши Топузаков.