Христо Марашлиев: ЦСКА ще трябва да гони дивото! Възхитен съм от Ивайло Петев

0
- -

ЦСКА-София загуби и втората битка с Лудогорец. Този път цената е доста висока, защото „червените“ ще бъдат в ролята на догонващи, а историята показва, че това по традиция завършва по един начин – с титла за „орлите“. Дали това ще се случи отново или пък „армейците“ ще пренапишат историята? „Мач Телеграф“ потърси мнението на Христо Марашлиев.

„Този мач до голяма степен предначерта постоянството на Лудогорец като игра и точков актив. Те загубиха точки от отбори, които нямат никакви претенции. За да си шампион, трябва да си убедителен в преките двубои и срещу отборите от челната шестица, срещу които ЦСКА е колеблив като резултати“, заяви бившият играч на ЦСКА.

„Самите футболисти изиграха положенията по правилния начин, но просто топката мина на сантиметри от гредата, докато Лудогорец изчакаха момента“, коментира той за пропуските на „червените“ и попадението, което допуснаха „червените“.

„Неразчетени действия на Амос Юга и грешка в защитата. Допуснаха човек до малката пеналтерия да вкара гол с крак. Недопустимо действие за мен, но има ги и тези моменти във футбола. Лудогорец си реализираха положението и общо взето не дадоха след това шансове на нападателите на ЦСКА да стигнат до чисти ситуации“, продължи Марашлиев. Бившият нападател отдаде заслуженото и на Ивайло Петев:

„Изпитвам респект от работата на треньора на Лудогорец. Неговият отбор изигра правилно тактически мача, чакаше си шансовете, а така стигна до крайния успех. Петев дойде в момент, в който имаше спад чисто игрово в този отбор. Във времето, в което той е начело, виждаме едно надграждане, а Лудогорец играе все по-добре и по-добре. Остана впечатление, че той познава добре отбора на ЦСКА, неговите силни и слаби страни. Точно в това, да се изчака правилният момент, аз виждам работата на Петев. Възхитен съм от неговите действия като визия за изграждането на един печеливш отбор“.

„Важни са преките двубои. Именно в тях Лудогорец общо взето превъзхожда ЦСКА и смятам, че това ще им даде нужното спокойствие и увереност. Дай Боже, сбъркат някъде, а ЦСКА да се възползват. ЦСКА имаше прекалено добри ситуации в предишните кръгове, където Лудогорец сбърка. Те изконсумираха своите грешки, докато сега ЦСКА ще трябва да гони дивото“, отчете той.

Бившият нападател бе категоричен, че играта на „армейците“ не отговаря на стандартите на отбор, който има амбиции да бъде шампион. Според него титлата идва след много по-категорични и безапелационни победи.

„Не може срещу отбор, който няма твоята класа, да търсиш неговите грешки, за да победиш. Това не подхожда на ЦСКА, но това очевидно е философията на треньора, която се харесва и от ръководството“, заяви Марашлиев.

„Общо взето там ще е разковничето. Ако ситуацията се запази, ЦСКА ще трябва да играе в Разград, но има още мачове“, заяви той за предстоящия двубой между двата тима от плейофите.