Гилъна: Целеше се провокация, за да бъдем наказани свирепо от БФС! Били сме в Разград, пак можем

0
- -

ЦСКА-София загуби и втората битка с Лудогорец. Този път цената е доста висока, защото „червените“ ще бъдат в ролята на догонващи, а историята показва, че това по традиция завършва по един начин – с титла за „орлите“. Дали това ще се случи отново, или пък „армейците“ ще пренапишат историята?

„Изпуснахме победата с тези положения, които създадохме. Лудогорец от едно положение си вкара гола“, заяви известният привърженик на „червените“ Николай Йорданов-Гилъна пред „Мач Телеграф“.

„Гледал съм толкова мачове по света… съдията да прибере отбор и да се прибере в съдийската стая, при положение, че са метнати 2-3 бутилки и едно клонче от дърво… Според мен се целеше една подобна провокация, за да може да бъдем наказани свирепо от БФС“, продължи бившият фронтмен на Контрол.

„Нищо, че сме паднали. Има още мачове до края на шампионата. Лошото е, че гостуваме в Разград в плейофната фаза. Изпуснахме си мача и победата“, каза още Гилъна.

„След средата на първото полувреме и през второто, ЦСКА ми харесаха как играха – със себераздаване, с дух, с борба. Първите 15 минути въобще не бяхме влезли в мача, доста предпазливи“, заяви Йорданов. По думите му напрежението в двубоя, заедно с индивидуалната класа, уменията и опита на Лудогорец, са спечелили мача за „орлите“.

„Ако положението на Брайън Морено беше влязло, мачът отиваше в друга посока“, категоричен обаче беше той. „На Лудогорец му предстои гостуване в Пловдив на новия стадион на Ботев, там няма да бъде лесен мач, но познавайки съдийството в България, не смятам, че ще има някаква изненада“, продължи Гилъна. Според него в първата шестица има достатъчно сериозни тимове и затова битката за титлата не е решена.

„Ще бъдат сериозни мачове, нищо не се знае. На Лудогорец им предстои и полуфинал за Купата срещу Черно Море, а евентуално и финал. Има много мачове до края“, оптимист остава Николай Йорданов.

„Една точка разлика е преди кръга. Не е недостижимо нещо. Трябва да се хвърлят в оставащите мачове все едно всеки от тях е финал. Имаме пряк мач с Лудогорец в Разград. Веднъж вече сме ги били, можем пак да ги бием“, завърши певецът.