Разкриха по колко пари са взели на „Герена“ за последните две победи

0
levski
Снимка: levski.bg
- -

Футболистите и треньорският щаб на Левски са получили по две премии. Те са по 4000 лева за победите над Берое и Ботев Пловдив с по 1:0 в последните два кръга. Вчера временно изпълняващият длъжността изпълнителен директор Даниел Боримиров бе вписан в Търговския регистър и той е разписал документите за въпросните премии. В момента в клуба няма и забавяне на заплатите, като играчите, спортно-техническият щаб и персоналът получават редовно възнагражденията си, както наскоро са получили и това за април.

Сините постигнаха драматична победа с 1:0 над Берое на стадион „Георги Аспарухов“ в 27-ия кръг. Тогава дълбоко в добавеното време Асен Чандъров донесе успеха на Левски над заралии. В последния тур в първенството столичани се наложиха със същия резултат и срещу Ботев Пловдив. Единственото попадение бе дело на Рикардиньо през второто полувреме по време на откриването на обновения стадион на жълто-черните. Воденият от Елин Топузаков тим е в серия от девет поредни мача без поражение. В тях сините постигнаха шест победи, а три двубоя завършиха при равенство, като головата разлика е 11:1 в полза на столичани.

В момента в клуба тече и кампанията по вдигане на капитала на дружеството. Това се случи в края на април, а малко преди това официално бе даден стартът на „Бъдеще за Левски – Бизнес клуб“. Това е поредната организация, която има за цел да избави от финансовия колапс сините. На „Герена“ вече има и нов УС, като в него влязоха Христо Йовов и Борислав Георгиев, които замениха Ивайло Ивков и Радослав Разпопов./ „Тема спорт“