Топузаков: Имам забележки към играта! Не съм се отказал от нито един футболист

0
elin topuzakov 3
Снимка: levski.bg
- -

Старши треньорът на Левски – Елин Топузаков – даде пресконференция преди домакинството на Септември. Двубоят от XXIX кръг на efbet Лига е утре (4 май) от 20:00 ч.

„Не се оплакваме от програмата, тя е еднаква за всички. Налага се да играем в сгъстен цикъл. Няма по-хубаво от това да се играе на всеки три дни – и за футболистите, и за клуб като Левски това е добре.

По никакъв начин не подценяваме Септември, особено в деня, в който честваме е важен като дата, като годишнина на легендата Гунди. Домакинството с Берое видяхме, че няма нищо лесно, всичко минава през сериозни усилия от футболистите. Тогава ни светна лампичката. Надявам се утре да изглеждаме по-добре и да продължим тенденцията от последните мачове.

Има двама щатни изпълнители на дузпи, които почти всяка тренировка бият по около 15-20 дузпи, за да могат да тренират този елемент. Не искам да ги издавам като имена. Ще видите кой ще е изпълнител, ако получим наказателен удар. Определени са от мен за изпълнители оттук-нататък. Вече зависи от преценката кой от двамата да изпълнява.

Винаги е хубаво за самочувствието и увереността на отбора, когато се трупат победи. Имам забележки към играта, всеки треньор би трябвало да има, особено когато става въпрос за Левски. Освен че искаме да печелим точки и да взимаме победи, трябва да убеждаваме, че сме по-класни и като единици, и като колектив.

Не съм се отказал от нито един футболист и се радвам, че представянето във фаза защита, не само на защитниците, е на ниво в последните мачове и не сме допуснали гол. Много ще се радвам да имам този треньорски проблем, да избирам между качествени футболисти и да взимам трудни решения. Нека всички да са здрави, всеки един е доказал своето място в Левски с качествата си. Тогава вече ще има футболисти, които ще могат да ми се сърдят, защото ще трябва да избирам от група от 15-16 човека кои да започнат всеки мач.

За Левски е важно да е възможно колкото се може най-напред в класирането. Няма да се откажем, ако можем да станем и трети. Чисто теоретично не е възможно това да се случи преди плейофите. Не си правим тънки сметки. Последните кръгове почти всички отбори победиха с 1:0, оспорвани мачове са. Всеки по-скоро се стреми да не загуби, отколкото да спечели. Със сигурност, каквото си заслужим в края на сезона, това заслужаваме като игра и резултати. Не съм гледал разпределението в плейофите къде гостуваме и кой приемаме, тогава говорим за сблъсъци срещу най-добрите в елита. Надявам се да станат качествени двубои. А домакинствата и точките е много рано да ги коментирам.

Има трима-четирима от втория отбор, които са близо като динамика и физика до първия състав. Имаше редовно присъствие в групата за последните ни 3 мача, но развитието им не ни позволи да вкараме някой от по-младите. Надявам се в бъдеще да имаме поводи да ги пуснем, за да усетят и те тръпката и това, което е Левски и което се изисква като футболисти на Левски, за да могат и те по-бързо да вдигат нивото“, коментира Елин Топузаков.