Любо Пенев надъхал футболистите на Хебър до краен предел, хвърлят се здраво на ЦСКА-София

0
liuboslav penev 2
Снимка: facebook.com/fchebarofficial
- -

Със сигурност днешният мач между Хебър и ЦСКА-София е много по-специален за треньора на домакините Любослав Пенев. И тук не говорим за миналото му като футболист, президент и след това треньор на „Армията“. А за това, че Ел Голеадор е в открита война с шефовете на „червените“, особено след последното си уволнение – през лятото на 2021 г., когато бе заменен от Стойчо Младенов. Съвсем друг е въпросът, че само година по-късно двамата работиха заедно в ЦСКА 1948, но тяхната съвместна дейност приключи още преди Нова година.

Тъй като има сметки за разчистване с ръководството на ЦСКА-София, Любо Пенев е надъхал до краен предел своите футболисти за днешния мач. Той е наясно, че спортно-технически неговият отбор е по-слаб от този на Саша Илич, но с раздаване и късмет „червените“ може да бъдат спрени. Още повече, че те са разклатени, след като сдадоха върха след 0:1 от Лудогорец.

След победата на Хебър над Локо Сф с 4:1, и то в „Надежда“, Любо беше запитан какво очаква от домакинството на ЦСКА-София. „Всеки мач е труден, но да, следващият е по-специален“, отговори той. Ел Голеадор още помни своето последно изправяне срещу ЦСКА-София. То беше през миналото лято, когато воденият от него тим на ЦСКА 1948 загуби с 1:2 след късен и красив гол на Брадли де Нойер. Тогава фенове на ЦСКА-София го псуваха, което му се случи за пръв на „Армията“ – стадион, на който дълги години бе боготворен.

„Имаше определени хора, които изнесоха представление. Целта им е да отклонят вниманието от грешното и некадърното управление на ръководството. Това не са истинските фенове, а хора, които изпълниха една поръчка. Съвсем нормално и очаквано“, си позволи да заяви тогава той.

Всички тези факти правят така, че макар и Хебър да е втори отзад напред, а ЦСКА-София да е реално втори, да направят двубоят на стадион „Георги Бенковски“ интересен./ „Мач Телеграф“