Летящ старт за Ергюнал Себахтин на Световното по бокс

ergunal 1
- -

Националът ни по бокс Ергюнал Себахтин записа победа в старта на участието му на Световното първенство по бокс в Ташкент, Узбекистан. Сребърният медалист от Европейско първенство надделя над боксьора от Ботсвана Кобамуело Молатлеги с 5:0 съдийски гласа.

Ботсванецът започна битката по-агресивно. През първите две минути от срещата той беше по-активен, заемайки центъра на ринга и атакувайки от средна и близка дистанция с комбинация от крошета и ъперкъти в тялото и главата. Себахтин не оставаше длъжен на съперника си и отвръщаше с контриращи удари.

След първия разузнавателен рунд 22-годишният ни национал започна да отвръща на агресията на съперника с тежки удари от своя страна. Двамата разменяха активно, но голяма част от ударите попадаха в ръкавиците. Бойците стиснаха зъби и застанаха един срещу друг в средата на ринга, като се надлъгваха кой ще пробие през гарда на другия. В последните секунди Ергюнал затвърди мнението на съдиите, че и този рунд трябва да бъде в негова полза, като отбеляза силен десен крос.

Българинът знаеше, че води в резултата и започна да играе по-уверено в третата част, като дори сваляше ръцете си от време на време, за да предизвика съперника си и да го контрира с кроше и сайд степ.

Съвсем заслужено след последния гонг победата бе присъдена на Себахтин. Следващият български боксьор, който ще се качи на ринга в Ташкент е Даниел Асенов. Той ще се изправи срещу Атила Бернат (Унгария). Двубоят му трябва да започне около 12:15 часа българско време.