Турицов направи нещо за сефте в кариерата си! „Червените“ вече с повече голове при гостуванията от домакинствата си

0
hebar cska ivan turicov
Снимка: cska.bg
- -

Десният халф-бек на ЦСКА-София Иван Турицов за първи път в кариерата си се отчете с гол и асистенция в един мач срещу Хебър. Той подаде на Назон за третото попадение в срещата, а след това сам оформи крайното 4:0 от наказателен удар.

Турицов е реализирал всяка от 10-те дузпи, които досега е изпълнил с червения екип в официални и неофициални мачове. Активът му е 4 гола в първенството, 1 в евротурнирите, 2 за Купата на България (един от тях срещу Гигант Съединение извън редовното време) и 3 в контроли. Турицов все още няма гол от игрова ситуация в кариерата си.

Християн Петров се отчете с първа асистенция в елита. 20-годишният национал все още чака дебютното си попадение в първенството, като има на сметката си 6 гола за Литекс във Втора лига.

Тибо Вион записа първата си асистенция за пролетта и общо седма през сезона, като е лидер по този показател в ЦСКА-София. Освен срещу Хебър, той даде голово подаване срещу Арда (3:0), Берое (5:1), Славия (2:0), Лудогорец (1:2), Ботев Bp (4:0) и отново Арда (3:1).

За трети път през сезона ЦСКА-София спечели с 4:0 в първенството, като това са и най-изразителните победи на тима за кампанията. Червените надиграха със същия резултат Хебър и на „Армията“ през есента, като и тогава Дюкенс Назон реализира две попадения, както и Ботев Враца на „Христо Ботев“. През лятото ЦСКА-София победи с 4:0 и Македония Гьорче Петров в Лигата на конференциите.

ЦСКА-София вече е отбелязал повече попадения при гостуванията (27 в 13 мача), отколкото при домакинствата си (25 в 12 мача).

Бисмарк Чарлс взе участие в девети мач през сезона (само 1 като титуляр), като все още чака първото си попадение за кампанията. Последният гол на ганаеца датира отпреди почти две години – на 19 май 2021 г. той донесе победата с 1:0 над Арда във финала за Купата на България.

Асен Дончев се завърна в официален мач след 235 дни, в които лекуваше контузия в коляното, наложила и операция. За последно той бе на терена при победата с 2:0 над Славия на 11 септември./ „Тема спорт“