Киселичков: Не е логично такъв отбор с такава публика да не е в елита! Участваме постоянно в спектакли, но това не ни топли

0
todor kiselichkov
Снимка: spartakvarna.bg
- -

Помощник треньорът на Спартак (Вн) – Тодор Киселичков – сподели мнението си за загубата с 2:3 от Черно море във варненското дерби.

„Явно такава ни е орисията – в такива спектакли, в които участваме, все нещо се случва и не можем да спечелим. Първото полувреме бяхме малко по-неуверени в нашите игрови действия и то основно в контрола на топката. Искахме други неща да предложим. Не бяхме концентрирани да вземаме бързи решения. Променихме нещата и през втората част създадохме доста ситуации, отбелязахме два гола. Даже при 2:1 имахме чиста ситуация, при която можеше да стане 2:2. Поздравявам футболистите – всички се раздадоха на макс. Благодаря на нашите фенове, които винаги ни подкрепят. Само мога да има кажа, че ние до края ще бъдем на 100% мотивирани и ще се борим, за да оставим Спартак в елита. За мен не е логично, може би и на футболната общественост няма да е интересно, такъв отбор с такава публика да не сме в елита. Честитя на Черно море – имат си техните достойнства.

Искахме да играем както през второто полувреме. Искахме да контролираме топката, да опитваме да атакуваме Черно море, да сменяме посоката на разиграване. В много ситуации тези неща не ни се случиха. Решения се взимат за кратко време, невинаги са правилни.

Във всеки един мач се борим за 3 точки. Участваме постоянно в спектакли, но нас това много-много не ни топли, защото идеята е да се трупат точки. Изгубихме по най-нелеп начин още 2 точки срещу ЦСКА. Днес не заслужавахме да загубим. Вкараха ни два гола от статични положения, там изпитваме затруднения. Доста ще ми е интересно да видя самите нарушения, които се отсъдиха, от които станаха головете. Това е въпрос на преценка и анализ“, коментира Киселичков.