„Лаута“ е непревземаема крепост за Левски от 8 години

0
Снимка: levski.bg
- -

Левски пристига на „Лаута“ с две солидни серии, но и Локомотив има на какво да се облегне за днешния сблъсък. В исторически план черно-белите може и да са най-удобният съперник на сините. Това обаче не важи за последните 9 сблъсъка между двата тима в Пловдив. В тях смърфовете не познават загубата от Левски. Балансът в тези двубои е 4 победи за Локо и 5 равенства, при голова разлика 10-6.

За последно Левски превзе „Лаута“ през сезон 2014/15. Тогава на 22 май 2015 година столичани спечелиха с 1:0. Единствения гол в мача реализира Владимир Гаджев. Халфът бе точен в 59-ата минута.

Последната победа на Локо е от 21 април 2021 година – 1:0. Смърфовете стигнаха до трите точки благодарение на точен удар на хърватина Кристиан Илич. Левски, който бе воден от временния наставник Живко Миланов, показа разочароващ футбол и така и не отправи точен шут за цял мач.

В предишния двубой между съперниците на стадион „Локомотив“ сините на два пъти повеждаха, но не успяха да задържат преднината си и всичко приключи при резултат 2:2. Онзи мач бе и първи от втория престой на Станимир Стоилов начело на Левски./ „Тема спорт“