Томаш: През сезона имаше сривове – къде умишлени, къде неумишлени! Ставаш голям, когато побеждаваш големите

0
Снимка: lokomotivpd.com
- -

Старши треньорът на Локомотив (Пд) – Александър Томаш – сподели мнението си за победата с 1:0 над Левски.

„Искам да пожелая на нашия привърженик да се оправи бързо. Треньорският екип и футболистите са зад него.

Що се отнася до мача – мисля, че пореден мач, в който първото полувреме контролираме събития. Липсват ни някои неща, които трябва да оправяме. Имаме и кадрови проблеми. Проведохме мача по начина, по който искахме. След гола имахме притеснения дали трябва да продължаваме. Аз прецених, че трябва да затворим мача и оттам-нататък малко можем да говорим за футбол. Много съм щастлив заради съблекалнята, заради футболистите. От ден първи съм им казал, че аз съм човек, който искам да радваме публиката. Резултатът е много важен. Днес съм щастлив, че го постигнахме в последния момент и да качим Локомотив, където му е мястото – да се бори винаги с големите. Вярвам, че ставаш голям, когато побеждаваш големите. Имаме нашите проблеми, спортно-технически, кадрови – опитваме да ги решаваме. Браво на всички футболисти.

Не разглеждам Локомотив само в един мач, а в поредица. Създаваме ситуации, не колкото аз искам. В момента сме на ниво изграждане и укрепване на атаката. Имаме проблеми в завършването. Това вече е солта и пипера, но това струва пари. Това е истината.

Във всички мачове Локомотив ще се надиграва и ще иска да победи. Няма как да подходим по друг начин. Ако се затворим, може да загубим с 0:1, но няма да надградим нищо.

През по-голямата част от кампанията бяхме на четвърто място. Получиха се някои сривове – къде умишлени, къде неумишлени в нашия отбор. Хората, които привлякохме през зимата, бавно ги оправихме. Които искахме, някои не можаха да дойдат. Имаме си обективни и субективни фактори. Няма да се оправдаваме, продължаваме по същия начин и накрая ще видим къде сме“, коментира Томаш.