На „Армията“ често преквалифицират играчите

0
cska levski jeferson andrian kraev tibo vion
Снимка: levski.bg
- -

Преквалифицирането на Амос Юга в централен защитник далеч не е първата промяна на позицията на играч на ЦСКА-София в последните години. Честите треньорски смени и неучастието на наставниците в селекционните процеси направиха така, че често специалистите трябва да нагаждат идеите си спрямо наличния потенциал и обратното – да изцеждат максимума от наличното според своите разбирания.

Така например в момента Марселино Кареасо, който е играл като крило и нападател в Колумбия, е използван като централен полузащитник от Саша Илич. Сходна е ситуацията и с Тобиас Хайнц.

Най-добрият пример за смяна на позицията пък е Жеферсон, дошъл с визитката на ляв бек и прекарал там близо два сезона на „Армията“, преди Стамен Белчев да вземе решение да го премести в средата на терена заради липсата на скорост и динамика в действията му.

В състава на ЦСКА-София има и футболисти, чийто пост така и не е ясен. Това в пълна степен се отнася за Тибо Вион, когото често наричаме универсален боец. Точно защото той така и не демонстрира нужното постоянство за определена позиция и е с основната функция на „запълвач на дупки“ – отдясно, в центъра, отляво…/ „Тема спорт“