Феновете на Локо Пд с подкрепа за БГ Данубио

0
loko pd danubio
- -

Фенове на Локомотив Пловдив осъществиха страхотна инициатива и поздравиха уругвайския Данубио. Клубът неколкократно е показвал голямо уважение и почит към българските корени на част от своите основатели.

Трогнати от това „черно-белите“ привърженици решиха да отвърнат, като подготвиха две идентични знамена. Едното от тях ще се развява на трибуна „Бесика“, а другото ще бъде изпратено като подарък на Данубио в знак на добра воля и поздрав от града на някои от неговите основатели.

От Фенклуб Локомотив Пловдив разкриха подробности за инициативата:

„Уважаеми локомотивци,

Вчера, минути преди началото на победния двубой, се състоя инициатива на фенклуб „Локомотив“ Пловдив и Организация „Трибуна Спортклуб“,свързана с уругвайски футболен клуб Данубио, сред чиито основатели са българските емигранти, братята Иван, Михаил и Апостол Лазарови. Майка им, Мария Минчева – Лазарова, предлага името Данубио, като днес клубният стадион носи нейното име.

Емигриралите в Уругвай семейство Лазарови са родом от Пловдив. Освен с Данубио, членове от същото семейство са свързани и с футболен клуб „Локомотив“ Пловдив.

Това е най-вече в лицето на легендарния състезател и треньор, Иван Лазаров (Червения), който е първи братовчед с основателите на Данубио.

От своя страна, уругвайският клуб, особено през последните години, неколкократно показва голямо уважение и почит към българските корени на част от своите основатели.

Трогнати от тези жестове на признателност и с желание да им отвърне, фенклуб Локомотив Пловдив и @ОТС подготвиха две идентични знамена. Едното от тях ще се развява на трибуна „Бесика“, а другото ще бъде изпратено като подарък на клуба Данубио – в знак на добра воля и поздрав от града на някои от техните основатели. Към знамето ще бъде приложен един ценен за клубната история на Данубио документ.

С двете знамена позираха футболистите от представителния отбор на „Локомотив“ Пловдив, както и наследници на семейство Лазарови от Пловдив.

Да видиш ти! Стамен Белчев изгоря за 3 мача в Трета лига!