Сашо Станков скочи на БФС и отсече: ЦСКА играе твърде предпазливо срещу водещите отбори! Започва игра на нерви и грешки

0
aleksandar stankov
- -

Бившият треньор на ЦСКА и Черно море – Александър Станков – сподели пред „Мач Телеграф“ очакванията си за предстоящата среща между ЦСКА-София и „моряците“. Той отсече, че „армейците“ играят много предпазливо срещу водещите отбори в България и скочи на БФС.

„В тази фаза отборите нямат право на никакви грешки. Всички ще се хвърлят за победа във всяка среща. На ЦСКА целта е ясна, но и Черно море имат шансове да играят в Европа. Гледайки програмата им, те могат да станат четвърти, а дори и трети в касирането. Ще бъде много интересен двубой, защото и двата тима имат цели. От друга страна, за ЦСКА всяка една загубена точка може да се окаже фатална. Имайки предвид, че „моряците“ играят добре и успешно срещу „червените“ напоследък, ни очакват интересни 90 минути“, започна Станков.

„При всички положения ще има някаква по-голяма умора в редиците на Черно море, защото играха онзи ден 120 минути и дузпи срещу Лудогорец за Купата на страната. Много зависи как се възстановяват футболистите и какво им е физическото състояние и как са подготвени. Малко или много съм на мнение, че ЦСКА има предимство в това отношение. Ако „армейците“ играят така страхливо и започват предпазливо, както срещу Левски и Лудогорец, не ги чака нищо добро. Трябва да са по-смели. Хубаво е човек да си прави сметка, че всяка една точка е важна, но чак толкова прагматичност и правене на различни планове, това не води до нищо добро. Проспаха почти цялото първо полувреме срещу Лудогорец, а после изпуснаха и някои положения, но самото поведение на ЦСКА напоследък срещу водещите отбори на мен не ми харесва. Играят твърде предпазливо. Сега в този мач ЦСКА трябва да си гони целта, а това минава през една задължителна победа над Черно море“, заяви той.

„В битката за титлата шансовете на „червените“ са напълно реални. Една точка е и много, и малко. В крайна сметка започва игра на нерви и грешки. Ще триумфира този, който допусне по-малко. Дори равенството срещу Черно море ще е фатално. В никакъв случай битката за титлата не е решена. Има и пряк двубой, който ще е в Разград. Това може и да е за добро. Това, че срещата с Черно море сега няма да бъде на „Армията“ е минус. Всички решения в БФС са предпоследни. Не знаят какво да решат и на кого да угодят. ЦСКА е много ощетяван от БФС през годините. Те не могат да вземат адекватни решения и въобще не ме учудват. Надявам се въпреки това ЦСКА да победи, ако и да е трудно“, завърши Станков.