Хубчев се колебае за 3 позиции

0
Снимка: topsport.bg
- -

Селекционерът на националния отбор Петър Хубчев има сериозни колебания за три позиции в състава за световната квалификация срещу Швеция. Двубоят е утре от 21,45 часа на Националния стадион „Васил Левски“. За вратарския пост той и Армен Амбарцумян ще избират между Пламен Илиев и Божидар Митрев. Стражът на Левски е фаворит да застане под рамката при отсъствието на контузения Владислав Стоянов и неповикания Николай Михайлов.

За последно 30-годишният Митрев пази на турнира „Кирин Къп“ през юни 2016 г. в Япония. Тогава трикольорите бяха разбити с 2:7 от домакините и 0:4 от Дания. Бе в групата при поражението от Швеция с 0:3 в Стокхолм през есента на миналата година.

Илиев е титуляр в румънския Астра Гюргево, но заради по-големия опит с националната фланелка се очаква под рамката да застане Митрев.

На пръв поглед карето в отбрана изглежда най-ясно. На десния бек ще е Страхил Попов, а на левия Петър Занев. Божидар Чорбаджийски от ЦСКА също може да бъде смятан за титуляр, като за негов партньор ще се избира между Георги Терзиев и Васил Божиков. Съществува все пак вариант последните двама да са двойката в центъра на ариегарда, а бранителят на червените да е на пейката.

Третата дилема пред Петър Хубчев е свързана със средата на терена. Там не бе повикан капитанът Светослав Дяков, който е наказан за мача с шведите. Почти сигурно единият титуляр ще е Георги Костадинов, който това лято подписа с израелския Макаби Хайфа. Откакто Хубчев пое държавния тим, бившият халф на Левски минава за един от любимците му. За негов партньор списъкът е доста дълъг и това определено ще е най-трудният избор за Петър Хубчев и щаба му. Варианти са Орлин Старокин, Александър Цветков, Кристиян Малинов, Симеон Славчев и Ивайло Чочев. Всеки един има своите аргументи да е сред 11-те.

По дясното крило фаворит е Станислав Манолев, който се преобрази на тази позиция в ЦСКА, след като преди това бе използван като десен бек на „Армията“. Вариант за поста е и Тодор Неделев. Отляво ще атакува Ивелин Попов, а Георги Миланов ще е зад тарана Андрей Гълъбинов.

Източник: „Тема спорт“

Харесай Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК