Гочето: ЦСКА искаше повече победата, равният дава временно спокойствие и предимство на Лудогорец! Кабаков се справи

0
- -

Бившият треньор на ЦСКА Георги Василев, който е и шампион на България с 3 различни отбора, сподели пред „Мач Телеграф“ впечатленията си след дербито между ЦСКА-София и Лудогорец, завършило 2:2.

„Според мен стана един хубав мач за родните стандарти. Беше прекалено нервен и напрегнат с много ненужни сблъсъци. Имаше и хубави изпълнения. Видяхме красиви голове и самочувствие в редиците и на двата тима. ЦСКА беше по-агресивен и по-активен отбор. Според мен „червените“ искаха повече победата. Лудогорец също я искаха, но играха на сигурно. Това можеше да им изиграе лоша шега. При разградчани определено Кирил Десподов е много важна фигура. Отбеляза хубав гол. От ЦСКА много добро впечатление ми направи Тобиас Хайнц. Той гореше в играта и се постара много“ започна Гочето.

„Мачът е много труден за ръководене. За мен Георги Кабаков се справи в общи линии. И двата отбора имаха претенции и продължават да имат. Но той разчиташе и на ВАР системата. Тя облекчава отговорността на съдията. Мисля, че ЦСКА имаше проблеми в защита и най-вече с набезите на Десподов. По принцип „червените“ се стремяха повече към победата. Този резултат дава временно спокойствие и предимство на Лудогорец. Това равенство заплете още повече възела. Двата отбора не губят надеждите си и могат да станат шампион. Всеки друг резултат би дал предимство на някой от тимовете. Всеки мач до края ще бъде финал!“, заяви той.

„ЦСКА игра доста добре. В сравнение с някои други срещи мисля, че нивото на играта им беше доста високо. Бяха окрилени от желанието в този мач да дадат съвсем друг завършек на първенството. Не успяха да го направят, но още нищо не е приключило“, завърши Василев.